Wise Group Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014


Finansiell utveckling april - juni 2014
 
· Omsättningen ökade under kvartalet med 10 procent till 133,7 Mkr (121,2 Mkr) jämfört med motsvarande period föregående år. För jämförbara enheter ökade omsättningen med 9 procent.
· Rörelseresultatet uppgick till 3,2 Mkr jämfört med 3,3 Mkr motsvarande period föregående år. Rörelseresultatet inkluderar avskrivningar av immateriella anläggningstillgångar om 1,3 Mkr (1,3 Mkr) hänförliga till förvärv.
· Föregående års resultat inkluderade en återläggning om 1,7 Mkr gällande avtalstvisten med HR-Manager AS. Rensat för återläggningen 2013 blev rörelseresultat för motsvarande period föregående år 1,6 Mkr.
· Resultatet före skatt uppgick till 3,4 Mkr jämfört med 3,3 Mkr motsvarande period föregående år.
· Resultat per aktie uppgick till 0,02 kr (0,02 kr).
· Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 1,0 Mkr (12,2 Mkr).

Finansiell utveckling januari - juni 2014

· Omsättningen ökade under perioden med 12 procent till 264 Mkr (236,0 Mkr) jämfört med motsvarande period föregående år. För jämförbara enheter ökade omsättningen med 11 procent.
· Rörelseresultatet uppgick till 5,8 Mkr jämfört med 3,5 Mkr motsvarande period föregående år. Rörelseresultatet inkluderar avskrivningar av immateriella anläggningstillgångar om 2,7 Mkr (2,7 Mkr) hänförliga till förvärv.
· Föregående års resultat inkluderade en återläggning om 1,7 Mkr gällande avtalstvisten med HR-Manager AS. Rensat för återläggningen 2013 blev rörelseresultat för motsvarande period föregående år 1,8 Mkr.
· Resultatet före skatt uppgick till 6,0 Mkr jämfört med 3,0 Mkr motsvarande period föregående år.
· Resultat per aktie uppgick till 0,03 kr (0,02 kr).
· Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 7,3 Mkr (11,2 Mkr).

Viktiga händelser under andra kvartalet

· Årsstämman beslutade att omvälja Erik Mitteregger, Peter Birath, Ewa Lagerqvist, Stefan Rossi och Torvald Thedéen som ordinarie styrelseledamöter och Cecilia Lundin valdes som ny ordinarie styrelseledamot. Vid årsstämman fattades vidare beslut om att till ägarna utdela 0,03 kr per aktie samt att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om nyemission av högst 14 miljoner aktier.
· Wise Group AB förvärvade Fabi Kompetanse AB som är specialister på kvalifi cerad konsultuthyrning och rekrytering inom ekonomi och fi nans.

Viktiga händelser efter kvartalets slut

· Cecilia Lundin styrelseledamot i Wise Group AB (publ) utträder ur styrelsen den 28 augusti 2014. Beslutet är en följd av att styrelseuppdraget i Wise inte är förenligt med den tjänst som HR-direktör inom TeliaSonera som Cecilia tillträder 1 september 2014.


Vår positiva trend håller i sig och sedan slutet av föregående år kan vi konstatera att efterfrågan på våra tjänster ökar. Under det första halvåret uppvisar vi en tillväxt om 11 procent och ett rörelseresultat om 5,8 Mkr jämfört med 3,5 Mkr för samma period 2013. I jämförelse med föregående års rörelseresultat bör hänsyn tas till att föregående år inkluderade en återläggning om 1,7 Mkr i andra kvartalet avseende avtalstvisten med HR-Manager AS. Rensat för återläggningen 2013 blev rörelseresultat för motsvarande period föregående år 1,8 Mkr.

Alla tre segment; Rekrytering, Konsultuthyrning och HR-tjänster, visar en omsättningstillväxt jämfört med föregående år. Inte minst är det glädjande att se att segmentet rekrytering återigen visar tillväxt under lönsamhet. Jag är dock inte helt tillfreds med den sammantagna marginalutveckling som hållits tillbaka av det faktum att omsättningstillväxten till stora delar har genererats inom verksamhetsområden med relativt sett lägre marginaler. Vi har detta under uppsyn och min bedömning är att vi på helåret kommer att hamna på en bättre nivå än vad första halvåret indikerar.

I juni förvärvade vi Fabi Kompetanses svenska verksamhet. Köpet ligger helt i linje med vår strategi med specialistföretag som förstår sina kunders aff är och genom förvärvet stärker vi vår position inom rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och fi nans. Integrationen av bolaget har gått mycket smidigt och följer plan.

Jag är nöjd över att vi fortsatt visar en fi n tillväxt men är, som sagt, inte tillfreds med rörelseresultatet och marginalen. Vi har en något för stor kostnadsmassa i relation till våra intäkter och resultatet belastas fortsatt av etableringen i Danmark och initiativ inom nya verksamhetsområden. Genom god intäktstillväxt bör dock marginalförbättringen fortsätta och leda till en förbättring jämfört med 2013 på helåret.

Roland Gustavsson
VD

Ekonomisk information
Delårsrapport januari - september, fredag 21 november
Bokslutskommuniké för 2014, fredag 20 februari 2015

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm 29 augusti, 2014

Wise Group AB (publ)
Styrelsen och Verkställande direktören


Kontaktperson:
Roland Gustavsson, VD
Wise Group AB (publ)
Sveavägen 13, 12tr
Box 22109, 104 22 Stockholm
Tel: 08-642 87 45, 070-431 29 06
e-post: roland.gustavsson@wisegroup.se
Organisationsnummer: 556686-3576
hemsida: www.wisegroup.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Wise Group Delårsrapport Q2 2014.pdf

Om Wise Group
Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/Personalområdet. Wise har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Borås och Köpenhamn. Aktien handlas på NASDAQ OMX First North Premier med Mangold Fondkommission som Certified Adviser. www.wisegroup.se


Attachments

wisegroup_q2_2014_140829.pdf