KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSTÄMMA I PETROGRAND AB (PUBL)


Stockholm, 2014-12-29 14:35 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Aktieägarna i Petrogrand AB (publ), org. nr. 556615-2350 ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 26 januari 2015 kl. 11.30 på Hotell Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm. Inregistrering till stämman börjar kl. 11.00.

 

Rätt att delta

 

Aktieägare som önskar delta på den extra bolagsstämman ska:

 

• dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken tisdagen den 20 januari 2015,

 

• dels senast tisdagen den 20 januari 2015 ha anmält sitt deltagande och eventuellt biträde antingen skriftligen till Petrogrand AB (publ), Birger Jarlsgatan 41A, 111 45 Stockholm, eller per e-post agm@petrogrand.se med angivande av fullständigt namn och gärna person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav, samt i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. Antalet biträden får högst vara två (2). För att underlätta inpasseringen vid stämman bör anmälan, i förekommande fall, åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

 

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste tillfälligt registrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB för att äga rätt att delta i stämman. Sådan rösträttsregistrering ska vara genomförd tisdagen den 20 januari 2015 och måste därför begäras av aktieägaren hos förvaltaren i god tid före denna dag.

 

Ombud

 

Aktieägare som avser att närvara genom ett eller flera ombud ska tillse att sådant ombud till stämman har med sig en undertecknad och daterad fullmakt utfärdad av aktieägaren. Den som företräder en juridisk person ska uppvisa registreringsbevis (eller motsvarande behörighetshandling) utvisande att de personer som har undertecknat fullmakten är behöriga firmatecknare för aktieägaren. Fullmakten och registreringsbeviset (eller annan behörighetshandling) får inte vara utfärdade tidigare än fem år före stämman.

 

Fullmaktsformulär

 

Fullmaktsformulär finns tillgängligt på www.petrogrand.se samt skickas utan kostnad till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

 

Antalet aktier och röster

 

Det totala antalet aktier och röster i Petrogrand AB uppgår per dagen för kallelsens utfärdande till 40 265 898.

 

Kallelse till extra bolagsstämma

 

Styrelsen i Bolaget kallar till extra bolagsstämma i syfte att besluta om fullgörandet av en överenskommelse med bolaget Shelton Petroleum AB (publ) ("Shelton Petroleum") enligt ett mellan Bolaget och Shelton Petroleum ingånget avtal daterat den 18 december 2014.

 

Petrogrand innehar vid dagen för kallelsens utfärdande 4 900 563 aktier av serie B i Shelton Petroleum, motsvarande cirka 26 procent av aktierna och cirka 19 procent av rösterna i Shelton Petroleum. Shelton Petroleum innehar vid dagen för kallelsens utfärdande 11 585 308 aktier i Bolaget motsvarande ca 29 procent av samtliga aktier och röster i Bolaget.

 

 

Förslag till dagordning

 

1. Öppnande av stämman och val av ordförande vid stämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Godkännande av dagordning

4. Val av en eller två justeringsmän

5. Prövning av om den extra bolagsstämman blivit behörigen sammankallad

6. Beslut om: överenskommelse mellan Bolaget och Shelton Petroleum AB (publ)

7. Bolagsstämmans avslutande

 

Beslutsförslag

 

Punkt 1 – Stämmans ordförande

 

Styrelsen föreslår att advokat Axel Calissendorff väljs till ordförande för stämman.

 

Punkt 6 – Utbytestransaktion med Shelton Petroleum

 

Bolaget har träffat en överenskommelse med Shelton Petroleum AB (publ) ("Shelton Petroleum") innebärandes att det korsvisa ägandet mellan Bolaget och Shelton Petroleum kommer att upplösas. Överenskommelsen är villkorad av att stämman samt extra bolagstämma i Shelton Petroleum godkänner överenskommelsen.

 

Överenskommelsen innebär ett utbyte av 4 634 123 av Bolagets innehavda aktier av serie B i Shelton Petroleum mot samtliga Shelton Petroleums 11 585 308 aktier i Bolaget. Utbytesrelationen för utbytestransaktionen är 0,40 aktie av serie B i Shelton Petroleum för varje en (1) aktie i Bolaget. Överenskommelsen avses att verkställas genom att Bolaget tillskjuter de 4 634 123 aktierna av serie B i Shelton Petroleum till ett av Bolaget indirekt helägt utländskt dotterbolag ("NewCo1") och att Shelton Petroleum tillskjuter de 11 585 308 aktierna i Bolaget till ett av Shelton Petroleum indirekt helägt utländskt dotterbolag ("NewCo2"). NewCo2 förvärvas sedan av ett av Bolaget helägt utländskt dotterbolag mot ersättning i form av aktierna i NewCo1 ("Transaktionen").

 

Efter Transaktionen kommer Petrogrand att äga 266 440 aktier av serie B i Shelton Petroleum, motsvarande 2 procent av kapitalet och 1 procent av rösterna. Shelton Petroleum kommer efter Transaktionen inte äga några aktier i Petrogrand.

 

Då Shelton Petroleum är en av Bolagets större aktieägare bedömer styrelsen att Transaktionen innefattar sådana närståendetransaktioner som omfattas av Aktiemarknadsnämndens uttalande i 2012:05. Styrelsen föreslår därför, i enlighet med AMN 2012:05, att stämman godkänner Transaktionen och uppdrar åt styrelsen och ledningen att, så snart det är praktiskt möjligt, verkställa Transaktionen.

 

Majoritetskrav, villkor m.m.

 

Stämmans beslut enligt punkten 6 fattas med enkel majoritet och det föreslås att stämmans beslut är villkorat av att extra bolagsstämma i Shelton Petroleum (planerad att hållas den 26 januari 2015) godkänner Transaktionen.

 

Handlingar

 

Styrelsens fullständiga förslag till beslut enligt punkten 6 kommer senast två (2) veckor innan stämman hållas tillgängligt hos Bolaget (se adress ovan) och översändes kostnadsfritt i kopia till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Handlingarna kommer även senast två (2) veckor innan stämman finnas tillgängliga på bolagets hemsida www.petrogrand.se. Handlingarna kommer även att framläggas på stämman.

 

 

Övrigt

 

Aktieägarna äger rätt att begära att styrelsen och den verkställande direktören lämnar upplysningar

om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen för extrastämman och förhållanden som kan inverka på bedömningen av Petrogrands ekonomiska situation. Styrelsen och verkställande direktören ska lämna sådana upplysningar vid extrastämman om det kan ske utan väsentlig skada för Petrogrand.

_________________

Stockholm, 29 december 2014

Petrogrand AB (publ) Styrelsen


Attachments

Kallelse ebs 2015.pdf