RAMIRENTIN JA ZEPPELIN RENTALIN YHTEISYRITYS FEHMARNBELTIN TUNNELIPROJEKTIA VARTEN SAATETTU PÄÄTÖKSEEN

RAMIRENT OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 12.1.2015 klo 9.30


Vantaa, Suomi, 2015-01-12 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ramirent and Zeppelin Rental ilmoittavat, että yhteisyritys Fehmarnbelt Solution Services A/S:n muodostaminen on onnistuneesti saatettu päätökseen. Yhteisyrityksen muodostamisesta tiedotettiin 17.7.2014. Uudessa yhteisyrityksessä kaksi Euroopan johtavaa konevuokraus- ja rakennustyömaaratkaisujen toimittajaa yhdistävät resurssinsa ja osaamisensa palvelemaan Tanskan ja Saksan välille tulevaa Fehmarnbeltin tunneliprojektia. Rakennusprojektin arvioidaan alkavan kesällä 2015.

“Olemme iloisia, että olemme saaneet viranomaisten hyväksynnän Zeppelin Rentalin kanssa muodostamallemme yhteisyritykselle. Yhteisyrityksellä on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi tunneliprojektin konevuokraustoimittajaksi ja se on valmis aloittamaan palvelutarjonnan projektissa toimiville yrityksille”, sanoo Magnus Rosén, Ramirent-konsernin toimitusjohtaja.

Fehmarnbeltin tunneliprojektin kokonaisarvo on 6,2 miljardia euroa ja sen arvioidaan käynnistyvän kesällä 2015. Töiden arvioidaan valmistuvan vuonna 2021. Tyypillisesti konevuokrausyhtiöiden osuus rakennusprojektista liikkuu 1-3 prosentissa rakennusprojektin kokonaisarvosta.

“Arvostamme kumppanuuttamme Ramirentin kanssa tässä projektissa ja odotamme menestyksekästä yhteistyötä”, lisää Wolfgang Hahnenberg, Zeppelin Rentalin hallituksen puheenjohtaja. “Yhdessä tarjoamme räätälöityjä ja yhden luukun periaatteella toimivia palveluja kaikkiin rakennusvaiheisiin aina asennusvaiheesta työmaan lopputarkastukseen asti. Meillä on pitkä kokemus suurten projektien hallinnasta sekä turvallisen ja tehokkaan työmaan tarjoamisesta projektiin mukaan tuleville yrityksille.”

Fehmarnbelt Solution Services tulee tarjoamaan työmaapalveluja 24/7-periaatteella vuokraamoiden kautta sekä Tanskan että Saksan puolella. Laaja palvelutarjonta sisältää työmaatilat, konevuokrauspalvelut, huollon ja korjauksen, logistiikan ja turvallisuusjohtamisen, konsultoinnin, väliaikaisen infrastruktuurin, energia- ja sääsuojaratkaisut, kiinteistöpalvelut, kulunvalvonnan, jätehuollon sekä koulutuspalvelut. Lisätietoja Fehmarnbelt Solution Services:ta löytyy osoitteesta www.fehmarnbelt-solution-services.com.

Kopioitaessa tai lainatessa lähde on mainittava.

RAMIRENT OYJ


LISÄTIETOJA:
Franciska Janzon, SVP, markkinointi, viestintä ja IR, puh. 020 750 2859,
franciska.janzon@ramirent.com

Gaby Bieger, Mediasuhteet ja viestintä, Zeppelin Rental GmbH & Co. KG
puh. +49 89 32 000 851, gaby.bieger@zeppelin.com


Fehmarnbelt Fixed Link:stä tulee maailman pisin vedenalainen tunneli. Se sisältää noin 18 kilometriä pitkän nelikaistaisen moottoritien ja kaksiraiteisen sähköistetyn junaradan Tanskan ja Saksan rannikoiden välillä.

Ramirent on enemmän kuin koneita. Olemme johtava konevuokrauskonserni, joka yhdistää parhaat koneet, palvelun ja osaamisen vuokrausratkaisuiksi jotka yksinkertaistavat liiketoimintaa. Palvelemme laajaa asiakaskuntaa, kuten rakentamista, teollisuutta, palvelusektoria, julkista sektoria ja kotitalouksia. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 647 miljoonaa euroa. Konsernilla on 2 600 työntekijää 302 toimipaikassa 10 maassa Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Ramirent on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Zeppelin Rental tarjoaa räätälöityjä vuokrausratkaisuja. Olemme johtava vuokrauspalveluiden tarjoaja, joka tarjoaa konevuokrauspalveluita, logistiikkajohtamista ja konsultointia, väliaikaista infrastruktuuria, energiapalveluita ja paljon muuta. Yhteensä 1 100 työntekijää 140 vuokraustoimipisteessä Saksassa, Itävallassa, Venäjällä, Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa palvelevat asiakkaita rakentamisen, prosessiteollisuuden, konesuunnittelun, kaupan, julkisen sektorin, maisemoinnin ja tapahtumajärjestämisen aloilla. Asiakkaat hyötyvät yhtiön huipputeknologiasta, asiantuntevasta palvelusta ja tietotaidosta. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.zeppelin-rental.de. Zeppelin Rental on osa ZEPPELIN GmbH:ta, joka on konsernin holding-yhtiö. ZEPPELIN GmBH:n juridinen sijainti on Friedrichshafenissa ja pääkonttori Garchingissa lähellä Müncheniä. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.zeppelin.com.

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki
The main media
www.ramirent.com