Årsrapport 2014

Gennembrud for NejTak+ i 2014 er det vigtigste strategiske resultat for North Media i mange år og forventes at blive begyndelsen på et resultatmæssigt vendepunkt


Selskabsmeddelelse nr. 01-15

5. februar 2015

 

I et medie- og annoncemarked, hvor den strukturelle markedsudvikling går hurtigt, og forandringerne er store, formåede North Media at fastholde indtjeningen i 2014 og samtidig gennemføre strategisk vigtige forretningsudviklingstiltag. North Media realiserede en koncernomsætning på 1.074 mio. kr., og det ordinære primære driftsresultat (EBIT) før særlige poster blev et overskud på 55 mio. kr., hvilket som forventet var på niveau med sidste år.

”Traditionelle reklamemedier som tv, dagblade og uadresserede tryksager mister fortsat brugere. Forbrugerne efterspørger i stigende grad on-demand løsninger, og annoncørerne har uændret et behov for at komme bredt ud. Denne udvikling skaber en række muligheder for North Media. Også i 2014 har det haft højeste prioritet og fokus at gå forrest og udvikle forretningerne til den nye virkelighed på mediemarkedet.” fortæller adm. direktør i North Media Lars Nymann Andersen.

Og indsatsen har båret frugt. I 2014 fik NejTak+, FK Distributions nye produkt, sit store strategiske og kommercielle gennembrud, avisaktiviteterne voksede kraftigt via opkøb og resultatet i onlineaktiviteterne blev forbedret med 18 mio. kr. Koncernen står med et godt udgangspunkt ved indgangen til 2015, hvor nye ambitiøse mål, som bygger videre på resultaterne i 2014, skal realiseres.

”NejTak+ viser, hvordan North Media medvirker til at sætte dagsordenen for mediemarkedets udvikling, og er et eksempel på den type produkt- og serviceudvikling, som er altafgørende for, at vi kan styrke markedspositionen og den fremtidige indtjeningsevne i alle vores aktiviteter. I det lys vil vi fortsat investere intensivt i 2015 og 2016. Det vil på kort sigt reducere koncernindtjeningen, men skaber fundamentet for fornyet resultatfremgang for FK Distribution i løbet af 2016 og bringe Onlinesegmentet i break-even ultimo 2015,” slutter Lars Nymann Andersen.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør Lars Nymann Andersen eller økonomidirektør Kåre Wigh, telefon 39 57 70 00.

Med venlig hilsen
North Media A/S

Lars Nymann Andersen
Adm. Direktør


 


Attachments

Årsrapport 2014.pdf