Petrogrand presenterar planerade investeringar i Ripiano Holdings Limited på Operatrassen den 26 mars 2015


Stockholm, 2015-03-25 21:10 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Torsdagen den 26 mars 2015 kommer detaljerad information om förvärvet av Ripiano Holdings Limited (”Ripiano”) presenteras på ett Financial Hearings event på Operaterassen vid Karls XII:S torg. Presentationen kommer att återfinnas i sin helhet på Petrogrands hemsida www.petrogrand.se.

  • 10 miljoner dollar investeras i 3 brunnar på Dinuy-Savinoborskoe oljefält samt 3 brunnar på Sosnovskoe oljefält
  • Ripianos styrelse kommer att bestå av 7 ledamöter varav 3 är Petrogrands nuvarande styrelseledamöter
  • Nuvarande EBITDA (net back) uppgår till ca 8 USD per fat
  • Av den totala köpeskillingen om 21,5 MUSD kommer 11,5 MUSD att användas för amortering av Ripiano-gruppens sammanlagda skulder

Ripiano har två ryska dotterbolag, Dinyu LLC och CNPSIE LLC. De två dotterbolagen förvaltar tre licensområden i Komi-regionen och har för närvarande en oljeproduktion om över 1 600 fat om dagen (>220 ton) från 26 produktionsbrunnar.

En uppskattning av reserverna genomfördes i juni 2014 och gjordes i enlighet med västerländska SPE-kriterier. Enligt uppskattningen uppgår totalt bevisade reserver "1P" till ca 15,40 miljoner fat (ca 2,11 miljoner ton) och bevisade och sannolika reserver "2P" till ca 18,25 miljoner fat (ca 2,50 miljoner ton).

10 miljoner dollar skall investeras i 3 brunnar på Dinuy-Savinoborskoe oljefält samt 3 brunnar på Sosnovskoe oljefält. Från dessa investeringar förväntas en ökning av genomsnittlig produktion under 2015 till 2 200 fat per dag. Ytterligare investeringsmedel övervägs att investeras i form av lån från Petrogrand till Ripiano för att accelerera investeringstakten och tillvarata de rådande fördelaktiga priserna som råder för olika tjänster på den ryska marknaden. Ripianos styrelse kommer att bestå av 7 ledamöter varav 3 är Petrogrands nuvarande styrelseledamöter. Ett joint operations-avtal mellan respektive ägarbolagets managementbolag kommer att ingås för att tillhandahålla samlade kompetenser.

Nuvarande EBITDA (net back) uppgår till ca 8 USD per fat.

Av den totala köpeskillingen om 21,5 MUSD kommer 11,5 MUSD att användas för amortering av Ripiano-gruppens sammanlagda skulder. Resterande skulder efter fullbordad transaktion kommer att uppgå till ca 13,5 MUSD som är skulder till bolagets aktieägare.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maks Grinfeld, VD, tel. +46-8-5000 78 10
Certified Adviser First North: Mangold Fondkommission AB

 

Aktsamhetsuppmaning:
Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Petrogrand ABs ("Petrogrand") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s.k. "forward looking statements" om Petrogrands framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck. Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för Petrogrand förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information.

Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till I) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari Petrogrand har verksamhet, II) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, III) Petrogrands förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", IV) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, V) valutakursförändringar, i synnerhet vad avser relationen RUB/USD. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje oljeprospekterings- och oljeproduktionsbolag på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för Petrogrand komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade.


Attachments

150325 PR SWE MG.pdf