Kommuniké från årsstämma i East Capital Explorer AB (publ) den 21 april 2015


Årsstämman fastställde de i styrelsens årsredovisning för moderbolaget och East Capital Explorer-koncernen intagna resultat- och balansräkningarna för verksamhetsåret 2014.

Årsstämman beslutade att disponera årets resultat i enlighet med styrelsens förslag innebärande att ingen utdelning lämnas till aktieägarna och att vinstmedlen förs över i ny räkning.

Årsstämman beviljade styrelsens ledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för den tid som revisionsberättelsen omfattar.

Årsstämman beslutade att antalet styrelseledamöter, för tiden intill dess nästa årsstämma hållits, ska vara sex (6) ledamöter.

Årsstämman beslutade att lämna styrelsearvodet på 770 000 kronor till styrelseordförande och 330 000 kronor till övriga styrelseledamöter oförändrat fram till nästa årsstämma. Årsstämman beslutade vidare att arvode till styrelsens vice ordförande ska utgå med 550 000 kronor samt att inget arvode ska utgå till styrelseledamöter som är anställda inom East Capital-koncernen. Årsstämman beslutade enligt valberedningens förslag att arvode till styrelseledamot får, efter särskild överenskommelse med bolaget, faktureras genom ett bolag eller rörelse. Om så sker ska det fakturerade arvodet justeras för sociala avgifter samt mervärdesskatt i syfte att uppnå kostnadsneutralitet för bolaget. Årsstämman beslutade även om oförändrat arvode för arbete i revisionsutskottet till 100 000 kronor till utskottsordförande och 50 000 kronor vardera till övriga ledamöter. Vidare fastställdes att arvodet till revisorerna ska utgå enligt godkänd räkning inom ramen för offert.

Peter Elam Håkansson, Lars O Grönstedt, Liselotte Hjorth och Alexander Ikonnikov omvaldes till styrelseledamöter. Paul Bergqvist och Louise Hedberg hade avböjt omval. Mikael Nachemson och Jenny Rosberg valdes in som nya styrelseledamöter och årsstämman valde Lars O Grönstedt till styrelsens ordförande och Mikael Nachemson till styrelsens vice ordförande.

Årsstämman beslutade om omval av det registrerade revisionsbolaget KPMG som revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2019. KPMG kommer att instrueras att byta ut den huvudansvariga revisorn när så krävs enligt aktiebolagslagen.

Årsstämman godkände förslaget om kriterier för tillsättande av valberedning.

Årsstämman godkände styrelsens förslag beträffande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Årsstämman bemyndigade styrelsen att besluta om förvärv av egna aktier i enlighet med det framlagda förslaget.

Årsstämman godkände styrelsens förslag att minska aktiekapitalet genom frivillig inlösen av bolagets stamaktier för återbetalning till aktieägarna och om att öka aktiekapitalet genom en fondemission.

Vid ett konstituerande styrelsemöte efter årsstämman valdes medlemmar till revisionsutskottet. Lars O Grönstedt valdes till utskottets ordförande och Liselotte Hjorth och Mikael Nachemson valdes till ledamöter.


Kontaktinformation:

Lars O Grönstedt,Styrelseordförande, East Capital Explorer, 08 505 97 700 
Mia Jurke,VD, East Capital Explorer, 08 505 885 52

Kalender för finansiell information

  • Delårsrapport, kvartal 1 2015 - 13 maj 2015
  • Delårsrapport, kvartal 2 2015 - 20 augusti 2015
  • Delårsrapport, kvartal 3 2015 - 5 november 2015

Om East Capital Explorer

East Capital Explorer AB (publ) är ett svenskt investmentbolag som erbjuder unika investeringsmöjligheter i Östeuropa till en bredare målgrupp. Bolaget gör direktinvesteringar i onoterade och noterade bolag men investeringar görs också via East Capitals private equity- fastighets- och alternativa investeringsfonder. East Capital Explorers huvudsakliga investeringstema är inhemsk tillväxt och bolaget fokuserar på sektorer som visar stor tillväxtpotential som detaljhandel och konsumentvaror, finans samt fastigheter. East Capital Explorer har utsett East Capital till att förvalta investeringarna. East Capital Explorer är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.

Notering: Nasdaq Stockholm, Mid Cap - Ticker: ECEX - ISIN: SE0002158568 -
Reuters: ECEX.ST - Bloomberg: ECEX SS Equity

Informationen offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller krav ställda i noteringsavtal. Information lämnades för offentliggörande den 22 april 2015 klockan 08:00 CET.

150422 - Pressmeddelande http://hugin.info/143006/R/1913291/683221.pdf

HUG#1913291


Attachments

150422 - Pressmeddelande.pdf