Beslut vid årsstämma i Tribona AB (publ)


Lund, Sverige, 2015-04-22 16:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Vid årsstämman i Tribona AB (publ) den 22 april 2015 fattades bl. a. följande beslut:

 

Vinstutdelning

Årsstämman beslutade att för räkenskapsåret 2014 fastställa styrelsens förslag till disposition av bolagets vinst och att utdelning lämnas med 0,50 kronor per aktie, totalt 24 328 526 kronor. Avstämningsdag för utdelning är den 24 april 2015. Utbetalning sker den 29 april 2015.

Ansvarsfrihet

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2014.

Styrelse och revisor

Årsstämman beslutade om omval av styrelseledamöterna Mats-Olof Ljungquist, Rutger Arnhult, Malin Rylander Lejon och Patrik Essehorn samt om nyval av Anneli Jansson. Mats-Olof Ljungquist omvaldes som styrelsens ordförande. Stämman beslutade att arvode för tiden intill nästa årsstämma ska utgå med 150 000 kronor till styrelseordförande och med 100 000 kronor vardera till övriga ledamöter, vilket är samma som i fjol.

Årsstämman omvalde, för tiden intill nästa årsstämma, det registreraderevisionsbolaget Ernst & Young AB till bolagets revisorer. Arvode utgår enligt godkänd räkning.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier

Årsstämman beslutade att styrelsen bemyndigas att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, apport eller kvittning eller i annat fall på villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Antalet aktier som ska kunna ges ut med stöd av bemyndigandet ska vara begränsat till 10 procent av vid var tid utestående aktier.

Vid stämman förklarade stämmoordföranden att styrelsens avsikt med bemyndigandet är att utnyttja bemyndigandet enbart i samband med förvärv av fastigheter eller företag som bolaget kan komma att genomföra.

Beslut om bemyndigande för styrelsen att förvärva och överlåta aktier

Årsstämman beslutade att styrelsen bemyndigas att vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma besluta om förvärv eller överlåtelse av egna aktier.

Förvärv får ske (i) genom erbjudande till samtliga aktieägare till ett pris motsvarande börskursen när erbjudandet offentliggörs eller (ii) genom förvärv på Nasdaq Stockholm till ett pris inom det vid var tid registrerade kursintervallet. Förvärv får högst ske av så många aktier att bolagets innehav av egna aktier efter förvärvet uppgår till högst en tiondel av samtliga aktier i bolaget.

Överlåtelse får ske på Nasdaq Stockholm, med företräde för aktieägarna eller, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, till tredje man. Ersättning för överlåtna aktier kan erläggas kontant eller genom apport eller genom kvittning, eller eljest med villkor. Överlåtelse får högst ske av så många aktier som bolaget vid var tid innehar. Överlåtelse på Nasdaq Stockholm ska ske till ett pris inom det på Nasdaq Stockholm vid var tid gällande kursintervallet, varmed avses intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.

Syftet med bemyndigandet är att förbättra bolagets kapitalstruktur eller att kunna överlåta aktier i samband med finansiering av eventuella förvärv.

Härutöver beslutades även om en instruktion för valberedningen samt riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

 

För ytterligare information:
Per Johansson, VD/CEO: +46 708 17 13 63, e-post: per.johansson@tribona.se

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Tribona AB (publ) ska offentliggöra i enlighet med lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande 2015-04-22 kl. 16:00.

 

Om Tribona

Tribona AB (publ) är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet består av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, 29 i Sverige och en i Danmark med en uthyrningsbar yta på cirka 688 000 kvadratmeter. För mer information, besök www.tribona.se


Attachments

Tribona AB (publ) - Beslut vid årsstämma i Tribona AB (publ).pdf