Precio Systemutveckling Delårsredogörelse Januari - mars 2015


  • Nettoomsättningen uppgick till 43,1 mkr (33,4).
  • Rörelseresultatet (EBITA) blev 3,5 mkr (2,7).
  • Rörelsemarginalen (EBITA) blev 8,2 % (8,1 %).
  • Resultat efter skatt blev 2,7 mkr (2,1).
  • Vinst per aktie efter skatt blev 0,32 kr (0,28).
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 2,9 mkr (0,4) vilket motsvarar 0,34 kr per aktie (0,06).
  • Föreslagen utdelning till årsstämman 0,75 kr per aktie.
  • Under första kvartalet 2015 har samtliga aktier i Fishbone Systems AB förvärvats och bolaget konsolideras från och med 1 mars 2015.
  • Styrelsen förslår årsstämman att besluta att bolaget namnändrar till Precio Fishbone AB (publ).
  • Precio utsett till Karriärföretag 2015.
  • Utökat partnerskap med Microsoft.

VD har ordet
Detta är den första rapport som vi lämnar efter samgåendet med Fishbone. Från och med 1 mars konsolideras vårt ekonomiska utfall.

Omsättningen har ökat med knappt 29 % jämfört med samma kvartal förra året och en del av förklaringen är förstås att omsättningen från Fishbone ingår för mars. Om den exkluderas är tillväxten drygt 18 %. EBITA-resultatet ökade till 3,5 mkr mot 2,7 mkr förra året och EBITA-marginalen ökade till 8,2 % (8,1 %). Utfallet i det första kvartalet 2015 är i linje med våra förväntningar. Vi växer med lönsamhet och kostnaderna för samgåendet ligger inom de ramar som vi tidigare bedömt till 1 mkr, så jag är mycket nöjd med utfallet av det första kvartalet.

Samgåendet med Fishbone har stärkt vår kompetens och leveransförmåga i både Göteborg och Stockholm samt gett oss närvaro på nya geografiska marknader i södra Sverige. Malmöregionen präglas av hård konkurrens men jag ser mycket positivt på våra utvecklingsmöjligheter här genom den högkvalitativa leverans vi erbjuder.

Samgåendet har också inneburit att vi stärkt vårt erbjudande av paketerade lösningar och produkter för intranät och ledningssystem. Utvecklingen på marknaden är enligt vår uppfattning tydlig och går mot ökad efterfrågan på paketerade lösningar som kan byggas ut modulärt. Vi har redan nu ett mycket starkt erbjudande och genom våra gemensamma utvecklingsresurser kommer erbjudandet att utökas och förstärkas i snabb takt. Vi ser också att kundbasen för paketerade lösningar har breddats både uppåt mot större organisationer och nedåt mot organisationer med färre användare. Genom flexibla affärsmodeller med licensierings- och prenumerationslösningar kan konkurrenskraftiga alternativ erbjudas.

NGO Online är produktnamnet på den molnbaserade lösning som utvecklats för biståndsorganisationer. Lösningen marknadsförs och säljs internationellt och vi har nu tecknat avtal med en organisation från Kenya och därmed gjort vår första inbrytning på den afrikanska kontinenten.

Framgångarna med paketerade lösningar är av stor betydelse eftersom vi ser en fortsatt sjunkande timprisutveckling på resurskonsultmarknaden vilket också påverkar konkurrensen om utvecklingsprojekt.

Vi har blivit utsedda till ett av 100 Karriärföretag 2015 vilket är hedrade och roligt. Att kunna utvecklas i en roll som specialist är viktigt för att behålla spetskompetens inom ett företag som Precio. Vi är ödmjuka inför uppgiften men vi har under flera år haft en mycket låg personalomsättning, 2 % förra året, vilket är mycket glädjande.

Partnerskapet med Microsoft är mycket betydelsefullt och vi har under kvartalet förnyat och fördjupat vårt partnerskap. Inom Precio Fishbone har vi nu högsta partnerstatus inom totalt fyra områden.

Den 7 maj hålls årsstämma och ett av förslagen till stämman är att namnändra bolaget till Precio Fishbone, så förmodligen är detta den sista rapporten som Precio Systemutveckling lämnar. Det blir sedan spännande rapporter från Precio Fishbone!

Stockholm den 7 maj 2015
Christer Johansson

Rapporten i sin helhet bifogas.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Precio Pressrelease 2015-05-07.pdf
Precio Delarsrapport Q1 2015.pdf


Attachments

Precio_Delarsrapport_Q1_2015.pdf Precio_Pressrelease_2015-05-07.pdf