Fagron NV: Overname van AnazaoHealth in de Verenigde Staten


Gespecialiseerd in nucleaire en pijn bereidingen

Gereglementeerde informatie
Waregem (België)/Rotterdam (Nederland)1, 11 mei 2015

Fagron maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van AnazaoHealth. AnazaoHealth is een toonaangevende steriele bereidingsapotheek in de Verenigde Staten gespecialiseerd in nucleaire, pijn en intrathecale bereidingen. De produkten van AnazaoHealth worden bereid in opdracht van ziekenhuizen en gespecialiseerde operatieklinieken en vallen daarom buiten het vergoedingenbeleid. AnazaoHealth verwacht voor 2015 een omzet van circa US$ 30 miljoen en een EBITDA marge overeenkomstig het gemiddelde van de Fagron Groep. Fagron betaalt een multiple van 6 keer EBITDA waarbij 40% van de overnamesom wordt betaald in Fagron aandelen met een gemiddelde koers van minimaal € 40 per aandeel; 20% van de aankoopprijs is in de vorm van een earn out gerelateerd aan de performance over 2015, te betalen in het eerste kwartaal van 2016. Deze acquisitie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal van 2015.

AnazaoHealth levert op maat gemaakte innovatieve nucleaire en pijn bereidingen en tevens medicatie voor het uitvoeren van klinische onderzoeken. AnazaoHealth, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Florida, heeft een additionele faciliteit in Nevada. De faciliteit in Nevada is een cGMP goedgekeurde en FDA geregistreerde 503B bereidingsfaciliteit.

Deze acquisitie versterkt de marktleiderspositie van Fagron in de Verenigde Staten en bewijst de continue strategische focus op gespecialiseerde bereidingen om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van ziekenhuizen om nucleaire, steriele en aseptische bereidingen uit te besteden aan Fagrons state-of-the-art steriele bereidingscentra. Deze bereidingscentra voldoen volledig aan de steeds strengere GMP en FDA vereisten.

Ger van Jeveren, CEO van Fagron: "We zijn zeer verheugd dat we AnazaoHealth binnen de Fagron Groep mogen verwelkomen. Deze overname speelt een essentiële rol in de strategie om onze positie als wereldwijd marktleider op het gebied van magistrale bereidingen te versterken en om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de specifieke behoeften van een patiënt. Via AnazaoHealth zijn we ook in staat om op maat gemaakte nucleaire bereidingen te bieden. Dankzij het uitstekende track record en kwaliteit van de organisatie van zowel AnazaoHealth als van Fagron verwachten we dat de integratie snel en soepel zal verlopen."

Jacob J. Beckel, Chairman en CEO van AnazaoHealth: "Ik verheug me op de samenwerking met de Fagron Groep. Het wereldwijde en snelgroeiende netwerk van Fagron biedt veel mogelijkheden om onze business te laten groeien. Onze medewerkers zullen profiteren van de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling binnen een internationale omgeving. Ik zie ernaar uit om bij te dragen aan de toekomstige groei en uitbreiding van zowel AnazaoHealth als de Fagron Groep."

1 Dit persbericht wordt verstuurd door Fagron NV en Fagron BV.

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, zal de laatste prevaleren.

Open onderstaande link voor het persbericht:


Attachments

Overname van AnazaoHealth in de Verenigde Staten