Jaarvergadering van Fagron


Gereglementeerde informatie
Waregem (België)/Rotterdam (Nederland)1, 12 mei 2015

Fagron kondigt aan dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 11 mei 2015 de jaarrekening heeft goedgekeurd betreffende het jaar dat eindigde op 31 december 2014, evenals het totale bruto dividend van € 1,00 euro per aandeel voor 2014 zoals voorgesteld door de Raad van Bestuur. De aandeelhouders hebben volledige kwijting verleend aan de leden van de raad van bestuur en aan de commissaris in functie gedurende het boekjaar 2014.

Het brutodividend van Fagron bedraagt € 1,00 per aandeel (couponnummer 8). Het nettodividend bedraagt € 0,75 per aandeel. Dit is het brutodividend verminderd met de roerende voorheffing die in België 25% bedraagt.

De kalender is als volgt:
14 mei Notering ex-dividend
15 mei Record date
18 mei Betaalbaarstelling dividend

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft voorts de volgende benoemingen en herbenoemingen tot bestuurder verricht:

  • Hernieuwing van de mandaten van de heren Ger van Jeveren en Jan Peeters voor een periode van vier jaar.
  • Benoeming van mevrouw Nathalie van Woerkom als een nieuwe Onafhankelijke Bestuurder voor een periode van vier jaar.

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, zal de laatste prevaleren.

Profiel Fagron

Fagron is een innovatieve, wetenschappelijke farmaceutische R&D-onderneming die gericht is op het optimaliseren en innoveren van magistrale bereidingen. Fagron levert Fagron Compounding Services, Fagron Trademarks en Fagron Compounding Essentials aan apotheken en ziekenhuizen in 32 landen wereldwijd. Magistrale bereidingen zijn een essentieel onderdeel van de farmaceutische zorg, die voorschrijvers en apothekers de mogelijkheid geven te voldoen aan de wereldwijd groeiende behoefte aan medicatie op maat. De R&D-afdeling van Fagron bestaat uit 45 onderzoekers en meer dan 300 apothekers die continu werken aan de ontwikkeling van nieuwe concepten, vehicles en formuleringen voor de behandeling van een stijgend aantal patiënten die farmaceutische zorg op maat nodig hebben.

De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Waregem en is genoteerd aan Euronext Brussels en Euronext Amsterdam. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Voor meer informatie:

Marieke Palstra
Global Investor Relations Director
Tel. +31 88 33 11 213
marieke.palstra@fagron.com
investors.fagron.com

1 Dit persbericht wordt verstuurd door Fagron NV en Fagron BV.

Open onderstaande link voor het persbericht:


Attachments

Jaarvergadering van Fagron