NunaMinerals trækker konkursbegæring tilbage og søger kreditorbeskyttelse ved betalingsstandsning


Nuuk, 2015-05-15 14:58 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- NunaMinerals A/S (“NUNA”) (“NunaMinerals” eller “Selskabet”) meddeler, at der er sket fremskridt i drøftelserne mellem Selskabet og Greenland Mining Management Ltd (“GMM”) vedrørende en restrukturering af NunaMinerals på basis af et revideret forslag fra GMM (“Forslaget”).

Det er NunaMinerals’ opfattelse, at en sådan udvikling muligvis kan føre til en langsigtet løsning for NunaMinerals og Selskabet har derfor besluttet sig for at trække konkursbegæringen tilbage og søge kreditorbeskyttelse ved at gå i betalingsstandsning for at give GMM tid til at afslutte forhandlingerne med NunaMinerals og Selskabets større kreditorer og aktionærer.

En restrukturering baseret på Forslaget kræver, at NunaMinerals og GMM opnår enighed om de endelige vilkår, ligesom GMM eller NunaMinerals skal indgå en aftale med eller opnå accept fra de kreditorer, som forudsættes at konvertere lån eller udskyde tilbagebetaling. En restruktureringsaftale indgået mellem NunaMinerals og GMM som er acceptabel for Grønlands Selvstyre og Greenland Holding A/S forudsætter opbakning fra mindst 2/3 eller 9/10 af NunaMinerals’ aktionærer baseret på aktiekapital og stemmerettigheder, der er repræsenteret på generalforsamlingen. Derfor vil forslaget blive fremlagt for selskabets aktionærer under en generalforsamling.

Der kan dog ikke gives en garanti for, at en restruktureringsaftale kan indgås mellem NunaMinerals og GMM på vilkår, som er acceptable for Grønlands Selvstyre og Greenland Holding A/S, ligesom det ikke kan garanteres at en sådan aftale kan opnå opbakning fra Selskabets aktionærer eller at en sådan aftale kan afsluttes eller implementeres.

Bestyrelsen vil opdatere markedet yderligere så snart der foreligger nyt.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst  
Ole Christiansen, administrerende direktør, mobil: +299 55 18 57

Birks Bovaird, bestyrelsesformand, mobil: +1 416 518 0100
 

OM NUNAMINERALS: Selskabet er noteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S under symbolet ”NUNA”.  For yderligere information besøg vores hjemmeside www.nunaminerals.com.

         Ole Christiansen, administrerende direktør, mobil: +299 55 18 57
         Birks Bovaird, bestyrelsesformand, mobil: +1 416 518 0100