Petrogrand AB kommuniké från årsstämma 2015


Stockholm, 2015-06-23 17:11 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

På årsstämma i Petrogrand AB (publ) (”Bolaget”) beslutades idag den 23 juni 2015 i enlighet med styrelsens, och valberedningens förslag om följande.

Bolagsstämman beslutade att fastställa resultat- och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning för räkenskapsåret 2014. Beslutades att de till årsstämmans förfogade stående medlen om 268 586 276 kronor balanseras i ny räkning samt att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2014.

Mikael Wallgren, Lars Jacobsson, James Smith, Anders Ahlm, Thomas Eriksson, Mats Jansson och Timur Rodionov beviljades ansvarsfrihet för det gångna räkenskapsåret. Maks Grinfeld, styrelseledamot och VD i Bolaget under 2014, har inte beviljats ansvarsfrihet.

Det beslutades att styrelsen skall bestå av fem ordinarie styrelseledamöter. Det beslutades att arvoden ska utgå med 600 000 kronor till styrelseordföranden, och med 250 000 kronor till envar av de övriga av årsstämman valda styrelseledamöterna som ej är anställda i Bolaget. Revisorerna ska arvoderas på löpande räkning.

Cheddi Liljeström, Dmitry Zubatyuk, Sven-Erik Zachrisson, Torbjörn Ranta och David Sturt omvaldes till styrelseledamöter. Cheddi Liljeström utsågs av årsstämman till styrelsens ordförande.

Revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB, med Martin Johansson som huvudansvarig revisor, omvaldes till bolagets revisor.

Stämman beslutade vidare i enlighet med valberedningens förslag angående principer för utseende av valberedning inför årsstämman 2016.

Det beslutades i enlighet med styrelsens förslag om fastställande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

På stämman var det 20 029 782 aktier närvarande, vilket motsvarar ca 50 procent av utestående aktier och röster i Bolaget.

För ytterligare information:            

Cheddi Liljeström, styrelseordförande
Dmitry Zubatyuk, styrelseledamot, VD

Tel: +46850007810
info@petrogrand.se           

Certified Adviser First North: Mangold Fondkommission AB, phone: +46 8-503 01 550

 

Om Petrogrand
Petrogrands övergripande affärsidé är att bedriva oljeproduktion genom förvärvade ryska oljebolag och oljelicenser. Bolaget ska även förvalta och förädla ryska oljetillgångar samt vid gynnsamma tillfällen avyttra upparbetade tillgångar och licenser. 
Aktierna i Petrogrand är listade på Nasdaq OMX First North, en alternativ marknadsplats (dvs. icke-reglerad marknad), och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB. För ytterligare information besök vår hemsida www.petrogrand.se.         


Attachments

150623 Kommuniké.pdf