Den amerikanske regering udnytter optioner i kontrakt med Bavarian Nordic om udvikling af en filovirus vaccine


KØBENHAVN, Danmark - 30. juni 2015 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag, at National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), en del af U.S. National Institutes of Health (NIH), har udnyttet en række optioner i en igangværende kontrakt med selskabet om udviklingen af en MVA-BN®-baseret vaccine, der accelererer og forstærker immunresponsen mod filovirusset Marburg. Kontrakten, der blev indgået i 2012, udvides med ca. USD 15 mio. til en samlet værdi af ca. USD 33 mio. Den ekstra omsætning vil blive indtægtsført over den udvidede kontraktperiode fra 2015-2018.

Kontrakten støtter udviklingen af en filovirus vaccine, der anvender Bavarian Nordics MVA-BN Filo vaccine i en heterologt prime-boost vaccine sammen med en mutilvalent fowlpox-virusbaseret vaccine, som også er udviklet af Bavarian Nordic. Begge vacciner koder for dele af tre forskellige filovira, og er således udformet til at yde beskyttelse ikke blot mod Marburgvirus, men også Ebola Sudan og Ebola Zaire, som flere amerikanske myndigheder har ønsket at prioritere i et fremtidigt beredskab.

I nylige prækliniske forsøg har en kombination af MVA-BN Filo og en rekombinant fowlpox-virus vist at kunne beskytte mod ebola- og Marburgvirus. Som led i udvidelsen af kontrakten med NIAID vil immunogeniciteten og effekten blive yderligere evalueret, og der vil desuden skulle produceres klinisk forsøgsmateriale til et fase 1 klinisk forsøg, der skal evaluere sikkerheden og immunogeniciteten af filovirusvaccinen i mennesker.

De fleste andre filovirusvaccinekandidater under udvikling er monovalente og fokuserer alene på ebolavirusset, der er årsagen til epidemien i Vestafrika. Disse omfatter blandt andet Bavarian Nordics MVA-BN Filo, der indgår i en monovalent prime-boost vaccine sammen med Janssens Ad26.ZEBOV, som for øjeblikket er i klinisk udvikling. Den monovalente udvikling ligger uden for rammerne af selskabets kontrakt med NIAID.

Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic udtaler: "Vi er glade for at udvide vores forskning inden for ebola, hvor vi har gjort væsentlige fremskridt i løbet af det seneste år på både udviklings- og produktionsområdet. denne aftale understreger den amerikanske regerings engagement i udviklingen af nye vacciner og lægemidler mod potentielle trusler mod folkesundheden, såvel nu som i fremtiden."

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på selskabets forventninger til det økonomiske resultat for 2015.

Kontakt
Ole Larsen
Finansdirektør
Tlf. +45 40 84 28 37

Anerkendelse af støtte fra offentlige institutioner
Udviklingen af en multivalent vaccine mod filovira er finansieret helt eller delvist af amerikanske offentlige midler fra Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response, Biomedical Advanced Research and Development Authority, under kontrakt nr. HHSN272201200018C

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et biofarmaceutisk selskab fokuseret på udvikling og produktion af cancerimmunterapier og vacciner mod infektionssygdomme. Gennem et mangeårigt samarbejde med den amerikanske regering har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af biologiske modforanstaltninger, herunder den ikke-replikerende koppevaccine, IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavn IMVANEX®) samt i Canada. Bavarian Nordic og dennes partner, Janssen, er gået forrest i udviklingen af en ebolavaccine, som er blevet fremskyndet af myndighederne som følge af den nuværende situation i Vestafrika. Bavarian Nordic har desuden, i samarbejde med National Cancer Institute, udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier baseret på selskabets alsidige poxvirusbaserede teknologier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.


Attachments

2015-17-da