TORM gennemfører Restrukturering og foretager ændringer i aktiekapitalen


"Jeg er stolt af, at TORM, Selskabets långivere og Oaktree har forhandlet og gennemført implementeringen af denne omfattende Restrukturering. Vi har hermed skabt et af verdens største produkttankrederier, og vi forventer, at TORM allerede i år vil levere stærke, positive finansielle resultater efter en længere periode med økonomiske vanskeligheder," udtaler bestyrelsesformand Flemming Ipsen.

"Det er en stor glæde for mig, at TORM via denne Restrukturering genvinder sin økonomiske og strategiske fleksibilitet. Restruktureringen og TORMs stærke driftsmæssige platform skaber et stærkt fundament for fremtiden, når vi stævner ud mod nye horisonter," udtaler CEO Jacob Meldgaard.

                                                                                       ***

TORM gennemfører Restruktureringen, herunder apportindskuddet fra OCM Njord Holdings S.à.r.l.

TORM har gennemført den omfattende Restrukturering, der beskrives nedenfor ("Restruktureringen"), hvorved balancen rekapitaliseres gennem en reduktion af den eksisterende gæld fra ca. USD 1,4 mia. til ca. USD 561 mio., idet långiverne har nedskrevet gælden til aktuelle skibsværdier mod udstedelse af warrants og en efterfølgende valgfri konvertering af gæld til aktiekapital.

Som led i Restruktureringen har OCM Njord Holdings S.à.r.l. ("Njord Luxco"), der er et 100%-ejet datterselskab af enheder ejet af Oaktree Capital Management ("Oaktree"), indskudt en flåde på 25 produkttankskibe i drift og seks nybygninger i TORM-koncernen. Resultatet er et af verdens største produkttankrederier, der er klar til vækst med:

  • En diversificeret portefølje på 74 ejede produkttankskibe omfattende LR2-, LR1-, MR- og Handysize-skibe med en gennemsnitsalder på ca. 10 år
  • En likviditetsskabende virksomhed drevet af et stærkt underliggende marked, betydelig operationel gearing, en stor aktiv flåde og stordriftsfordele på tværs af flere forskellige skibssegmenter
  • En stærk balance, der giver betydelig finansiel fleksibilitet til at finansiere fremtidige flådeinvesteringer
  • En restruktureret gæld med gunstige vilkår, høj fleksibilitet og en attraktiv afdragsprofil

Når kapitalforhøjelserne er registreret i Erhvervsstyrelsen, vil TORMs registrerede A-aktiekapital udgøre nom. DKK 957.543.745,54. De nye A-aktier, der skal udstedes i forbindelse med Restruktureringen, svarer til 99,2% af TORMs registrerede aktiekapital og stemmer.

På nuværende tidspunkt forventes det, at de nye A-aktier bliver optaget til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen inden udgangen af juli 2015.

For 2015 forventer den sammenlagte koncern et positivt EBITDA i størrelsesordenen USD 170-210 mio. og et resultat før skat i størrelsesordenen USD 100-140 mio. Ved forretningstids ophør den 13. juli 2015 har den sammenlagte koncern tilgængelig likviditet i form af likvide beholdninger på over USD 125 mio. (hvoraf USD 55 mio. udgør et kontant indskud fra Oaktree) og en ny uudnyttet arbejdskapitalfacilitet på USD 75 mio.

Læs mere i vedhæftede fil.


Attachments

19-2015 - TORM gennemfører Restrukturering - Final - DK.pdf