Rīga, 2015-10-29 12:29 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Akciju sabiedrības „LATVIJAS TILTI” ārkārtas akcionāru sapulces, kas notika 2015. gada 29. oktobrī, LĒMUMI:

1. Par darba kārtības PIRMO jautājumu – „Sabiedrības revīzijas komitejas ievēlēšana un tās darbības atlīdzības noteikšana”:

Lēmums:

„Pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likuma 54.1 panta vienpadsmito daļu, uzdot revīzijas komitejas uzdevumus pildīt akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” padomei, nenosakot papildus atlīdzību par revīzijas komitejas pienākumu pildīšanu”.

2.           Par darba kārtības OTRO jautājumu – „Sabiedrības akciju nominālvērtības denominācija no latiem uz euro un attiecīgo grozījumu veikšana sabiedrības statūtos”:

Lēmums:

2.1. Veikt akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” 671 000 (seši simti septiņdesmit viens tūkstotis) akciju ar katras akcijas nominālvērtību 1.00 LVL (viens lats) denomināciju no latiem uz euro, nosakot, ka pamatkapitāls pēc denominācijas ir sadalīts 671 000 (seši simti septiņdesmit viens tūkstotis) akcijās ar katras akcijas nominālvērtību 1.40 EUR (viens euro un četrdesmit euro centi) ar kopējo pamatkapitāla vērtību 939 400.00 EUR (deviņi simti trīsdesmit deviņi tūkstoši četri simti euro).

2.2. Akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” akciju denominācijas no latiem uz euro rezultātā radušos pozitīvo starpību 15 346.98 EUR (piecpadsmit tūkstoši trīs simti četrdesmit seši euro un deviņdesmit astoņi euro centi) apmērā ieskaitīt akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” rezervēs.

2.3. Noteikt, ka akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” akciju denominācija ir veicama piecpadsmitajā kalendārajā dienā pēc jauno akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” statūtu reģistrācijas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā.

2.4. Izdarīt grozījumus akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” statūtos:

2.4.1. Izteikt statūtu 3.1. punktu šādā redakcijā:

“3.1. Sabiedrības pamatkapitāls ir 939 400.00 EUR (deviņi simti trīsdesmit deviņi tūkstoši četri simti euro). Sabiedrības pamatkapitāls sastāv no 671 000 akcijām. Vienas akcijas nominālvērtība ir 1.40 EUR (viens euro un četrdesmit euro centi)”.

2.4.2. Izteikt statūtu 3.4. punktu šādā redakcijā:

“3.4. 668 987 (seši simti sešdesmit astoņi tūkstoši deviņi simti astoņdesmit septiņi) akcijas 1.40 EUR (viens euro un četrdesmit euro centi) nominālvērtībā katra ir uzrādītāja akcija ar balsstiesībām. Tajās ir nostiprinātas tiesības uz dividendes saņemšanu, likvidācijas kvotas saņemšanu un balsstiesībām akcionāru sapulcē”.

2.4.3. Izteikt statūtu 3.5. punktu šādā redakcijā:

“3.5. 2 013 (divi tūkstoši trīspadsmit) akcijas 1.40 EUR (viens euro un četrdesmit euro centi) nominālvērtībā katra ir vārda akcija, attiecībā uz kurām ir piemērojami šādi noteikumi:

3.5.1. Personāla akcijas var iegūt tikai Sabiedrības darbinieki un valdes locekļi vai pati Sabiedrība, ievērojot Statūtos un normatīvajos aktos noteiktus ierobežojumus.

3.5.2. Personāla akciju īpašniekiem nav balsstiesību Sabiedrības akcionāru sapulcēs un tiem nav tiesību saņemt likvidācijas kvotu.

3.5.3. Sabiedrības Personāla akciju uzskaitei Sabiedrības valde ved Sabiedrības Personāla akciju reģistru. Par Personāla akciju īpašniekiem ir atzīstami tie, kuri ir ierakstīti Personāla akciju reģistrā.

3.5.4. Sabiedrībai piederošās Personāla akcijas Sabiedrība izsniedz Sabiedrības valdei bez atlīdzības. Darījumus par Sabiedrības Personāla akciju izsniegšanu akceptē sabiedrības padome. Līdz Personāla akciju izsniegšanas apstiprināšanai Sabiedrības padomes sēdē, netiek veikti grozījumi Sabiedrības Personāla akciju reģistrā.

3.5.5. Sabiedrības Personāla akciju īpašnieki nedrīkst atsavināt Personāla akcijas (izņemot gadījumus, kad tās atsavina sabiedrība) nevienam citam, izņemot Sabiedrību.

3.5.6. Sabiedrības darbiniekam vai valdes loceklim, kas ir Sabiedrības Personāla akciju īpašnieks, atstājot darba (amata) vietu, Sabiedrības Personāla akcijas bez atlīdzības pāriet Sabiedrības īpašumā, par ko bez Personāla akciju īpašnieka  piekrišanas tiek veikts attiecīgs ieraksts Sabiedrības Personāla akciju reģistrā”.

2.5. Apstiprināt akciju sabiedrības “LATVIJAS TILTI” statūtu jauno redakciju.

Akciju sabiedrības „LATVIJAS TILTI”

valdes priekšsēdētājs                                                                   Genadijs KAMKALOVS

AS “LATVIJAS TILTI” juriste
         Jevgeņija Ļevdanska