Kvartalsorientering 3. kvartal 2015

FK Distribution er kraftigt negativt påvirket af en urimelig priskonkurrence fra Post Danmark


Den 5. november 2015
Selskabsmeddelelse nr. 09-15

 

FK Distribution er kraftigt negativt påvirket af en urimelig priskonkurrence fra Post Danmark:

Det totale antal breve falder og falder – og Post Danmark sætter igen og igen portoen på breve op!

Det totale antal tryksager falder og falder – men Post Danmark sætter igen og igen prisen på omdeling ned!

 

  • Knap 500.000 husstande er nu tilmeldt NejTak+, som fortsætter fremgangen planmæssigt.
  • Koncernens strategiske arbejde med at styrke og udvikle markedspositioner forløber samlet set planmæssigt.
  • Der afsættes fortsat betydelige resurser til at udbygge NejTak+, BEKEY og Onlineaktiviteterne.
  • Koncernens omsætning var 228,0 mio. kr. i 3. kvartal 2015. Dette er inden for spændet af det forventede, om end i den lave ende.
  • Koncernens EBITDA var -1,3 mio. kr. i 3. kvartal 2015, og EBIT var -13,0 mio. kr. Dette er som forventet.
  • Koncernens nettorentebærende indestående var 71,6 mio. kr., og det likvide beredskab var 263,2 mio. kr. pr. 30. september 2015.

FK Distributions omsætning faldt cirka 10 % i 3. kvartal 2015 sammenlignet med samme kvartal sidste år. Dette er hovedårsagen til at koncernens omsætning i 3. kvartal 2015 var 8 % lavere end i samme kvartal sidste år. Avisaktiviteternes omsætning faldt 8 % sammenlignet med samme periode sidste år og var i underkanten af det forventede. Onlinesegmentets omsætning var 5 % lavere end samme periode sidste år, og lavere end forventet, hvilket skyldes frasalget af Godmail.dk, omlægningen af strategien af håndværker.dk medio 2014 og omlægning af Boligportal.dk’s prismodel.

I 3. kvartal 2015 var koncernens EBIT -13,0 mio. kr., hvilket er 20,4 mio. kr. lavere end i samme kvartal sidste år, hvor resultatet var 7,4 mio. kr. Tilbagegangen var forventet og skyldes, at primært FK Distribution, men også avisaktiviteterne havde lavere omsætning i år. Onlinesegmentets EBIT i 3. kvartal 2015 blev -3,9 mio. kr. mod et EBIT på 2,4 mio.kr. i samme periode sidste år. Resultatnedgangen var lidt større end forventet grundet beslutning om yderligere at udbygge og styrke Boligportal.dk og håndværker.dk’s markedspositioner via nye produkter og øget markedsføring.

FK Distribution fortsætter med at øge antallet af husstande tilmeldt NejTak+.
I løbet af 3. kvartal 2015 har knap 60.000 nye husstande tilmeldt sig NejTak+. Det samlede antal NejTak+-husstande udgør nu næsten 500.000, og aktiviteten udvikler sig meget tilfredsstillende og planmæssigt.

BEKEY udvider produktporteføljen og aktiviteterne uden for Danmark.
BEKEY sælger elektroniske låsesystemer, og i stigende grad også nøgleskabe, der ligeledes styres fra det internetbaserede administrationssystem NETKEY. Salget af nødkaldssystemer er endvidere i høj vækst.

BEKEY er nu i test eller i drift i 21 kommuner i Danmark, 2 i Sverige og 3 i Norge. Endvidere er der indgået aftale med en finsk partner og en række andre samarbejder i andre lande er i forhandling.

BEKEYs omsætning var som forventet væsentligt højere i 3. kvartal 2015 sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Avisaktiviteternes omsætningsudvikling var lidt svagere end forventet, og omsætningen er lavere end sidste år.
Avisaktiviteterne salg til regionale detailkunder var lavere end sidste år og lavere end forventet. Salget til storkunder og kæder indfriede derimod forventningerne og blev højere sammenlignet med sidste år.

Set på tremåneders basis er Søndagsavisens læsertal steget med 3% sammenlignet med samme periode i 2014.

Ofirs omsætning svagere end forventet.
Både annonceomsætningen i Ofir jobunivers  og salget af e-rekrutteringssystemet Emply Hire udviklede sig svagere i 3. kvartal 2015 end forventet.

Nye medier er blevet tilføjet Ofir jobunivers, hvilket har medført en kraftig stigning i det antal ansøgninger, som arbejdsgiverne modtager, når de annoncerer deres ledige stillinger i Ofir jobunivers.

håndværker.dk styrker sin markedsposition
håndværker.dk udvikler sig fortsat positivt med vækst i antallet af tilknyttede håndværksfirmaer og anbefalinger.  For yderligere at styrke positionen er der i 3. kvartal investeret mere i markedsføring end forventet, hvilket påvirker resultatet negativt på kort sigt. I samarbejde med Renault og de danske forbrugere vil håndværker.dk i 4. kvartal 2015 kåre Danmarks bedste håndværker.

BoligPortal.dk har i 3. kvartal omlagt prisstrukturen, hvilket medfører flere brugere og bedre konvertering.
I 3. kvartal 2015 blev BoligPortal.dk’s omsætning lavere end forventet primært grundet beslutning om omlægning af priser og dermed forskydning af omsætningen. Strategiske tiltag forløber som forventet, og en styrket produktportefølje er under udvikling.

Forventningerne til koncernens omsætning og resultat for helåret 2015 fastholdes og præciseres.
Koncernens omsætning forventes at blive mellem 1.000 mio. kr. og 1.020 mio. kr. i 2015. Koncernens EBIT forventes at blive mellem -15 mio. kr. og 0 mio. kr. i 2015.

Yderligere oplysninger kan fås hos administrerende direktør Lars Nymann Andersen, mobil 40 36 26 30, og økonomidirektør Kåre Wigh, mobil 25 65 21 45.

 


Attachments

North Media Q3-15.pdf