Dėl AB „Energijos skirstymo operatorius“ stebėtojų tarybos priimtų sprendimų


AB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ESO, Bendrovė), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius, bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

Bendrovė informuoja apie 2016 m. vasario 19 d. įvykusiame Bendrovės stebėtojų tarybos posėdyje priimtus sprendimus.

Bendrovės stebėtojų tarybos posėdyje nuspręsta:

1.    Atsižvelgiant į tai, kad Eglė Čiužaitė Bendrovei ir jos patronuojančiai bendrovei „Lietuvos energija“, UAB pateikė pranešimą apie atsistatydinimą iš ESO valdybos narės ir Finansų ir administravimo tarnybos direktorės pareigų, atšaukti Eglę Čiužaitę iš Bendrovės valdybos narės ir Finansų ir administravimo tarnybos direktorės pareigų nuo ją atšaukusios Bendrovės stebėtojų tarybos posėdžio pabaigos.

2.    Atsižvelgiant į „Lietuvos energija“, UAB kuriai priklauso 94,98 proc. ESO akcijų, 2016 m. vasario 19 d. stebėtojų tarybos sprendimą ir „Lietuvos energija“, UAB Stebėtojų tarybos Skyrimo ir atlygio komiteto nuomonę, Bendrovės valdybos nariu, kuruojančiu finansų ir administravimo sritį, paskirti Augustą Dragūną nuo jį išrinkusios ESO stebėtojų tarybos posėdžio pabaigos iki veikiančios ESO valdybos kadencijos pabaigos.

Naujai išrinktas ESO valdybos narys užims Bendrovės Finansų ir administravimo tarnybos direktoriaus pareigas.

         Atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba, tel. (8~5) 251 4516.