Immunicum tillkännager ny medlem i det Vetenskapliga Rådet, Anders Öhlén, en ytterligare utökning av den industriella erfarenheten och kompetensen inom klinisk utveckling


Göteborg, 3 mars, 2016 - Immunicum AB (publ), utvecklare av avancerade, säkra och effektiva terapeutiska cancerbehandlingar med kraftfulla och långvariga immunsvar, meddelade idag att Anders Öhlén har utsetts som den nyaste medlemmen i Bolagets Vetenskapliga Råd

Anders Öhlén tillför Immunicum lång erfarenhet som ledande befattningshavare inom läkemedelsutveckling och medicinska frågor från Kabi Pharmacia (numera Pfizer), Astra, Aventis och Bristol-Myers Squibb, bara för att nämna några och kommer att bidra till att utöka den djupa erfarenhet inom klinisk utveckling som redan finns på Immunicum. Han har arbetat i flera terapiområden och har varit inblandad i alla aspekter av produktlivscykelhantering under sina över 30 år av arbete inom vård- och läkemedelsindustrin. Senast, mellan 2010-2016, var han VD för Svenska Läkemedelsförsäkringen.

- Anders Öhléns mångåriga industriella erfarenhet kopplat till klinisk utveckling är väldigt relevant för oss på Immunicum. Vi är mycket glada att Anders har accepterat att ingå i vårt vetenskapliga råd och ser fram emot ett givande samarbete, säger Immunicums VD, Jamal El-Mosleh.

Ytterligare medlemmar i Immunicums vetenskapliga råd är:

  • Bengt Furberg, docent i klinisk fysiologi.
  • Rolf Kiessling, överläkare och professor i experimentell onkologi.
  • Roger Henriksson, överläkare och professor i experimentell onkologi.
  • Curt Furberg, professor i public health sciences.

För ytterligare information kontakta:

Jamal El-Mosleh, CEO, Immunicum

Telefon: +46 (0) 31 41 50 52
jamal.el-mosleh@immunicum.com

Bolagets Certified Adviser är Redeye AB

Telefon: +46 (0) 8 545 013 31. www.redeye.se

Om Immunicum AB (publ)

Immunicum AB (publ) utvecklar immunostimulerande cancerbehandlingar. En fas II-studie inom metastaserad njurcellscancer startades i maj 2015 med Bolagets längst framskridna produkt INTUVAX. I projektportföljen finns ytterligare fas I/II-studier vid levercancer och gastrointestinal stromacellstumör (GIST).

www.immunicum.se