SELSKABSMEDDELELSE NR. 01-2016

Nedlukning af Notox A/S påtænkes


Svendborg, den 10. marts 2016, 2016-03-10 12:49 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- SELSKABSMEDDELELSE NR. 01-2016

 

Nedlukning af Notox A/S påtænkes

 

Bestyrelsen og direktionen i SBS-koncernen har den 10. marts 2016 behandlet forretningsgrundlag og strategiplan for Notox, der er udarbejdet i samarbejde med et eksternt rådgivningsfirma.

 

Notox har kontinuerligt været tabsgivende. I 2015 realiseredes EBITDA på DKK -9 mio. som følge af meget svingende omsætning og lave priser på markedet. Aktivitetsniveauet i starten af 2016 er fortsat lavt og lavere end forventet.

 

Fremtiden for keramiske filtre udvikler sig mod komplette løsninger og imod merforædling, hvilket Notox ikke har teknologi og kompetencer til i sin nuværende form. For at kunne følge med i denne udvikling vil SBS-koncernen således skulle investere yderligere i Notox på et tidspunkt, hvor de specifikke fremtidige behov på markedet fortsat indeholder betydelig usikkerhed.  

 

Bestyrelsen og ledelsen i SBS-koncernen anser det derfor ikke længere som realistisk, at Notox kan bringes på et profitabelt indtjeningsniveau, uden at der tages yderligere risici og investeres betydelige midler og ressourcer i Notox.

 

Bestyrelsen påtænker derfor, i overensstemmelse med anbefalingerne i den eksterne rapport, at nedlukke Notox.

 

Ledelsen af SBS-koncernen vil derfor nu indlede forløb med medarbejderne omkring en lukning af Notox.

 

Ledelsen har indhentet assistance fra eksternt rådgivningsfirma til værdiansættelsen af Notox. Ledelsen har med baggrund i det udarbejdet en nedskrivningstest og vurderet en nedskrivning på DKK 145-165 mio. på aktiver vedrørende Notox, såfremt selskabet nedlukkes. Den vurderede nedskrivning vedrører primært produktionsanlæg, produktionsbygninger og udskudt skatteaktiv knyttet til Notox.

 

Såfremt forløbet med medarbejderne resulterer i en lukning af Notox, forventes dette at medføre en påvirkning af koncernens resultat før skat negativt med DKK 145-165 mio. i 2015. Koncernens egenkapital påvirkes negativt med DKK 145-165 mio. Nedskrivningen påvirker ikke likviditetsberedskabet i koncernen.

 

Koncernens kapitalgrundlag vil blive behandlet på selskabets næste generalforsamling.

 

Koncernens kerneområder, Automotive og Friction divisionerne, vil ikke påvirkes hverken finansielt eller driftsmæssigt af den eventuelle nedlukning af Notox.

 

Forhandlingerne og endelig konklusion på nedlukning af Notox forventes afsluttet senest ved udgangen af marts 2016. Når endelig konklusion foreligger, vil der blive udsendt en selskabsmeddelelse.

 

Koncernen har i december forlænget eksisterende finansieringsaftale med koncernens pengeinstitutter, således at finansieringsaftalen nu dækker frem til 30. april 2017.

 

Scandinavian Brake Systems A/S
Mads Bonde                                                                                  Tage Reinert
Adm. direktør                                                                               Bestyrelsesformand                                                       

 

For yderligere oplysninger kontakt bestyrelsesformand Tage Reinert, Tlf. 63 21 15 15, mail: tage.reinert@icloud.com


Attachments

01-2016 Notox.pdf