RAPALA VMC OYJ:N VIRALLISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET 1.4.2016


Rapala VMC Oyj
Pörssitiedote
1.4.2016 klo 15.00


RAPALA VMC OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET 1.4.2016

Rapala VMC Oyj:n varsinainen yhtiökokous on 1.4.2016 vahvistanut tilinpäätöksen tilikaudelta 2015 sekä myöntänyt vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle 31.12.2015 päättyneeltä tilikaudelta.

Yhtiökokous hyväksyi hallituksen osingonjakoehdotuksen, 0,15 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan 12.4.2016 osakkeenomistajille, jotka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 5.4.2016 on merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiökokous vahvisti hallituksen jäsenmääräksi kuusi henkilöä. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Jorma Kasslin, Eero Makkonen, Marc Speeckaert, Christophe Viellard, Emmanuel Viellard ja Julia Aubertin. Yhtiökokous vahvisti hallituksen jäsenten palkkioiksi 30 000 euroa ja puheenjohtajalle 80 000 euroa vuodessa. Hallituksen ja sen valiokunnan kokouksesta maksetaan palkkiona 1 000 euroa kokoukselta.

Varsinaiseksi tilintarkastajaksi valittiin tilintarkastusyhteisö Ernst & Young Oy.

Hallituksen ehdotuksen mukaisesti varsinainen yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 2 000 000 oman osakkeen hankkimisesta yhtiön vapaaseen pääomaan kuuluvilla varoilla. Ehdotettu osakemäärä on alle 10 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista. Osakkeet voidaan hankkia yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi. Lisäksi osakkeita voidaan hankkia yrityskauppojen tai muiden järjestelyiden rahoittamiseen tai toteuttamiseen, yhtiön osakepohjaisten kannustinohjelmien toteuttamiseen, tai muutoin edelleen luovutettaviksi tai mitätöitäviksi. Osakkeet voidaan hankkia muuten kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa. Osakkeet hankitaan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä hankintahetken markkinahintaan. Osakkeet hankitaan ja maksetaan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n sääntöjen ja kulloinkin soveltuvien osakekaupan maksuaikaa ja muita maksuehtoja koskevien sääntöjen mukaisesti. Valtuutus on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2017 saakka.

Rapala VMC Oyj:n hallitus on 1.4.2016 pitämässään kokouksessa valinnut hallituksen puheenjohtajaksi Emmanuel Viellardin.

RAPALA VMC OYJ

Jorma Kasslin

Toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:
Olli Aho, lakiasianjohtaja, p. 09 7562 540

Jakelu: Nasdaq Helsinki ja keskeiset tiedotusvälineet

Rapala VMC Oyj ("konserni") on maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalas-tajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja ja myyjä. Rapala-konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja se on yksi Pohjoismaiden johtavista ulkoilu-, metsästys- ja talviurheilutuotteiden jakelijoista. Konsernin jakeluyhtiöverkosto on alan kattavin. Konsernin päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Kiinassa, Indonesiassa ja Englannissa. Konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 278 miljoonaa euroa ja Rapala-konserni työllistää noin 3 200 henkilöä 39 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.

HUG#1999777


Attachments

Pörssitiedote.pdf