Jessica Parisi utsedd till ny chef för BTS USA from 1 juli


Stockholm, Sverige, 2016-04-12 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

STOCKHOLM OCH NEW YORK, NY – BTS GROUP AB (publ), - BTS, ett världsledande bolag inom strategi genomförande, har utsett Jessica Parisi till ny chef för BTS USA från den 1 juli 2016.

Jessica Parisi är i dag regionchef för västra USA samt chef för BTS amerikanska ledarskapsutbildning. Jessica är global partner och medlem av ledningsgruppen och har arbetat på BTS sedan 1999.

”Jag är mycket glad att Jessica har valt att axla ansvaret för USA, som är BTS största marknad. Jessica har ett mycket starkt track-record på BTS inom alla nyckelområden - snabb och uthållig tillväxt, ledarskap, innovation av nya tjänster och strategier, försäljning och att bygga vårt varumärke. Hennes positiva energi och framåtanda gör henne till rätt person att vidareutveckla och stärka vårt erbjudande på den amerikanska marknaden”, säger Henrik Ekelund VD för BTS.

”Jag ser fram emot att ta över ansvaret för BTS verksamhet i USA. BTS:s högpresterande team i USA har en unik möjlighet att få utväxling på vår marknadsledande ställning inom strategigenomförande och affärsmannaskap, och hjälpa våra kunder med deras bredare behov för att utveckla verksamhet och kompetens. Vi har tagit marknadsandelar på både kompetens- och konsultmarknaden och vi ser den utvecklingen fortsätta”, säger Jessica Parisi.

Jessica tar över efter Jonas Åkerman, som efter 23 år i USA beslutat sig för att flytta tillbaka till Sverige. Jonas har arbetat vid BTS sedan 1991 och har varit chef för BTS USA sedan 1995. I samband med flytten kommer Jonas nya roll inom BTS att fokusera på förvärv och strategisk rekrytering.

”Jag vill djupt tacka Jonas för att han på ett enastående sätt och från ingenting har lyckats etablera och bygga upp BTS till en marknadsledande position i USA. Han har visat prov på sant entreprenörskap och jag är glad att han vill stanna kvar i en ny, strategisk roll för BTS Group”, säger Henrik Ekelund.

Under 2015 stod Nordamerika för 51 procent av BTS totala omsättning om drygt 1 Mdr kr.

 

För mer information, kontakta:

Michael Wallin

IR-chef

BTS Group AB (publ)

Tel:                                +46 (0)8 587 070 02

Mobil:                            +46 (0)708 78 80 19

E-post:                          michael.wallin@bts.com

 

Om BTS Group AB (publ)

BTS Group är ett tjänsteföretag med huvudkontor i Stockholm och med fler än 450 medarbetare i 33 kontor på sex kontinenter. Vi fokuserar på individerna när organisationer ska genomföra strategiförändringar och arbetar med ledare på samtliga nivåer för att hjälpa dem att fatta bättre beslut, gå från beslut till handling och leverera resultat. Vi är övertygade om att man lär sig bäst genom att öva. Under 30 års tid har vi skapat engagerande och effektfulla program som har en djup och bestående inverkan på deltagarna och deras karriärer. Vi inspirerar till nya sätt att tänka samt att stärka de kritiska förmågorna som medarbetare och ledare behöver för att skapa förbättrade affärsresultat.

BTS har ett brett utbud av tjänster som täcker in behov inom både strategigenomförande och talangutveckling. Våra tjänster följer medarbetaren från utvärdering för urval och talangutveckling, till strategisk samsyn och implementering av strategier. Detta gör vi genom program i affärsmannaskap, ledarskap och sälj med hjälp av affärssimuleringar eller andra former av upplevelsebaserad inlärning samt verktyg för genomförandet. BTS arbetar med närmare 450 företag och organisationer, inklusive fler än 30 av världens 100 största globala bolag. Bland våra större kunder återfinns några av affärsvärldens mest respekterade namn, som exempelvis AT&T, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, Google, GSK, HP, HSBC, Salesforce.com, Telstra och Unilever.

 

BTS Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B.

För mer information, besök oss på www.bts.com.

 

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.


Attachments

Management USA SV (002).pdf