Exiqon offentliggør data fra valideringsstudie af prognostiske biomarkører for prostata kræft


Copenhagen, 2016-04-25 08:18 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Exiqon A/S (NASDAQ OMX: EXQ), en førende leverandør af fleksible løsninger til RNA analyse annoncerer i dag offentliggørelsen af valideringsdata af prognostiske microRNA biomarkører til bestemmelse af aggressiviteten af prostata kræft i uafhængige kohorter. 

Biomarkør-profilen består af 3 microRNAer, som nemt måles med Exiqons patenterede måleteknologi ved at benytte kræftvæv udtaget ved radikal prostatektomi. Den offentliggjorte biomarkør-profil kan gruppere patienter i en “høj” og en “lav” risikogruppe hvor patienter i “lav” risikogruppen forventes at have en ikke aggressiv sygdom. Mere end halvdelen af patienterne blev klassificeret som værende i “lav” risikogruppen med en præcision på 80-89%.  

Den publicerede biomarkør-profil fungerer uafhængigt af andre klinisk-patologiske parametre og det er derfor sandsynligt, at biomarkør-profilen vil tilføre værdi til den nuværende praksis i klinikken.

På Exiqon deler vi en vision om at validere biomarkører i samarbejde med lægerne for at fremme implementeringen af personlig medicin. Med stigende omkostninger til behandling af komplekse sygdomme såsom prostata kræft, er der et betragteligt ønske i sundhedssystemet om at fokusere de begrænsede ressourcer på patienter, hvor behandlingen vil gøre en positiv forskel” siger Peter Mouritzen, VP Product Development, Exiqon A/S.

Gennem flere år har Exiqon and Århus Universitets Hospital arbejdet sammen om at identificere og validere nye prognostiske biomarkører for prostata kræft. Arbejdet der publiceres i Oncotarget beskriver den prognostiske biomarkør-profil, som er valideret i 3 uafhængige kohorter: http://goo.gl/n7Dx9y

Op mod 90% af de patienter der i dag modtager behandling for prostata kræft, kan måske undvære behandling, hvis bedre biomarkører kunne forudsige aggressiviteten af sygdommen” udtaler Torben Ørntoft, Professor Århus Universitets Hospital.

Prostata kræft er den mest almindelige form for kræft blandt mænd, idet der er næsten 14% risiko for at få prostata kræft. Heldigvis er de fleste prostata kræft tilfælde ikke aggressive, men manglen på effektive prognostiske biomarkører resulterer i en betragtelig overbehandling. Behandling resulterer i lavere livskvalitet samt en stor omkostningsbyrde. Behandling af prostata kræft koster mellem 20.000 USD og 140.000 USD per patient. En million patienter diagnoseres årligt med prostata kræft og det betyder at markedspotentialet for den prognostiske test er ca. USD 750 millioner.

Exiqon er i gang med den analytiske validering af biomarkørprofilen med henblik på at dokumentere robustheden af testen. Parallelt hermed bliver yderligere patienter rekrutteret i Europa og i USA for hurtigt at styrke den kliniske validering. Et kommercielt produkt kan være tilgængeligt i 2017.

Yderligere oplysninger

Lars Kongsbak, CEO, tlf. +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2101)

Hans Henrik Chrois Christensen, CFO, telefon +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2131)
 

Om Exiqon

Exiqon fremmer forskningen af hvor og hvornår gener er aktive. Med førsteklasses produkter og brugervenlige forretningsløsninger designet til at effektivisere vores kunders arbejdsgange giver vi forskere verden over de bedst mulige vilkår for deres arbejde. Exiqon har aktiviteter inden for to forretningsområder: Exiqon Life Sciences har etableret sig som den ledende leverandører af fleksible løsninger til analyse af genaktivitet. Universiteter, bioteknologiske og farmaceutiske virksomheder verden over anvender Exiqons forskningsprodukter til at gøre banebrydende opdagelser. Exiqon Diagnostics samarbejder med diagnostiske og farmaceutiske virksomheder om at udvikle nye molekylærdiagnostiske test, som kan hjælpe kræftbehandlende læger med at stille tidlige og præcise diagnoser og vælge den bedst mulige behandling til den enkelte patient. Exiqon er noteret på Nasdaq Copenhagen. Du kan få mere at vide om selskabet på www.exiqon.com.

 

 


Attachments

Fondsboersmeddelelse_9_2016_diagnostik.pdf