Bavarian Nordic indgår kontrakt med den amerikanske regering om produktion af IMVAMUNE koppevaccine til USD 100 mio.


  • Ny ordre bekræfter den amerikanske regerings ønske om frysetørret IMVAMUNE 

KØBENHAVN, Danmark, 19. maj 2016 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag, at Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), en del af det amerikanske sundhedsministerium, har tildelt selskabet en kontrakt til en værdi af USD 100 mio. for bulkproduktion af den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®

I henhold til den nye ordre, vil Bavarian Nordic producere og oplagre IMVAMUNE bulkvaccine.  Bulkvaccinen kan konverteres til frysetørret IMVAMUNE på et senere tidspunkt, når produktionsprocessen for denne udgave er overført til en kommerciel linje og er blevet godkendt af de amerikanske myndigheder. Den nye bulkvaccineordre vil blive produceret og indtægtsført i 2017. Selskabet modtog også en bulkvaccineordre i 2015 til en værdi af USD 133 mio., og således udgør den samlede ordretildeling til dato USD 233 mio. En kontrakt på fremtidig levering af færdigproducerede vacciner til den amerikanske regering skal først indgås, førend pris pr. dosis kan fastsættes. 

Den frysetørrede udgave af IMVAMUNE forventes at kunne nedbringe omkostningerne til et beredskabslager grundet en længere holdbarhed. Den vil erstatte den flydende-frosne udgave af IMVAMUNE, der allerede lagerføres af amerikanerne. Den frysetørrede version er godt positioneret til at opfylde den amerikanske regerings langsigtede behov for ikke-replikerende koppevaccine til beskyttelse af de 66 mio. amerikanere, der ikke anbefales vaccination med replikerende koppevacciner samt medlemmerne af deres husstande.

"Vi er glade for at fortsætte det succesfulde samarbejde med den amerikanske regering, og i særdeleshed med BARDA og NIH. Den nye ordre på IMVAMUNE vil sikre, at beredskabet i USA, og dermed også at beskyttelsen af befolkningen, ikke svinder," udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic. "Det er investeringer som disse fra BARDA, samt forskningen hos NIH, der har muliggjort en succesfuld oplagring af medicinske modforanstaltninger." 

Anerkendelse af støtte fra offentlige institutioner
Indkøb og udvikling af IMVAMUNE er finansieret helt eller delvist af amerikanske offentlige midler fra Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response, Biomedical Advanced Research and Development Authority, under kontrakt nr. HHSO100200700034C

Udviklingen af den frysetørrede udgave af IMVAMUNE er finansieret helt eller delvist af amerikanske offentlige midler fra Office of the Assistant Secretary for Preparedness and Response, Biomedical Advanced Research and Development Authority, under kontrakt nr. HHSO100201000011C.

Om IMVAMUNE koppevaccine
IMVAMUNE er under udvikling som koppevaccine til personer, der ikke bør vaccineres med replikerende vacciner, såsom personer med atopisk dermatitis og hiv. IMVAMUNE er selskabets mest fremskredne kommercielle program. Kliniske forsøg, der omfatter flere end 7.600 personer, herunder personer med atopisk dermatitis og hiv, viser at IMVAMUNE har en gunstig bivirkningsprofil. Vaccinen blev i 2013 godkendt i Canada, hvor den markedsføres under navnet IMVAMUNE samt i den Europæiske Union, hvor den markedsføres under navnet IMVANEX®.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Selskabsmeddelelse nr. 16 / 2016

 


Attachments

2016-16-da