AS “LATVIJAS TILTI” paziņojums par līguma nenoslēgšanu

Ar šo AS “LATVIJAS TILTI” paziņo, ka:

[1] 2015. gada 10. septembrī AS “LATVIJAS TILTI” iesniedza piedāvājumu Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas rīkotajā iepirkumā “Objekta “Piestātnes Nr. 67 un Nr. 68 (II un III būvniecības posmi) rekonstrukcija Klaipēdā” būvdarbi” (turpmāk – Iepirkums) ar darbības termiņu 90 kalendārās dienas no piedāvājuma iesniegšanas dienas. AS “LATVIJAS TILTI” piedāvājums Iepirkumā tika atzīts par uzvarējušo.

[2] Iepirkuma rezultāti tika apstrīdēti Klaipēdas apgabaltiesā, vienam no Iepirkuma pretendentiem iesniedzot sūdzību par AS “LATVIJAS TILTI” piedāvājuma pārmērīgi zemu cenu. Klaipēdas apgabaltiesa uzsāka tiesvedības procesu, piemērojot arī pagaidu aizsardzības līdzekli - aizliegumu slēgt Iepirkuma līgumu ar uzvarējušo pretendentu.

2016. gada 4. februārī Lietuvas Apelācijas tiesa, izvērtējot iepriekš minētā aizlieguma pamatotību, atcēla piemēroto aizsardzības līdzekli, atļaujot Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijai slēgt Iepirkuma līgumu ar AS “LATVIJAS TILTI”. Tomēr, kaut arī AS “LATVIJAS TILTI” piedāvājums bija spēkā, pasūtītājs pieņēma lēmumu neslēgt Iepirkuma līgumu un sagaidīt tiesas gala nolēmumu šajā lietā.

2016. gada 12. maijā spēkā stājās Lietuvas Apelācijas tiesas spriedums, ar kuru minētā sūdzība par AS “LATVIJAS TILTI” piedāvājuma pārmērīgi zemu cenu tika pilnībā noraidīta.

[3] Tiesu prāvas gaitā AS “LATVIJAS TILTI” aktīvi atbalstīja Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas nostāju un vairākkārt pagarināja savu piedāvājumu Iepirkumā līdz pat 2016. gada 30. aprīlim.

Tomēr, ņemot vērā ilgstošu tiesvedības procesu (vairāk nekā 8 kalendārie mēneši), kura gaitā būtiski sadārdzinājās AS “LATVIJAS TILTI” apakšuzņēmēju cenu piedāvājumi, AS “LATVIJAS TILTI” nebija iespējas turpmāk pagarināt savu piedāvājumu pilnā apmērā.

AS “LATVIJAS TILTI” vairākas reizes iniciēja sarunas ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju esošās situācijas risināšanai, taču Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcija atteicās uzsākt sarunas, izslēdzot AS “LATVIJAS TILTI” no Iepirkuma pretendentu saraksta.

AS “LATVIJAS TILTI” papildus atzīmē, ka, ņemot vērā apakšuzņēmēju cenu piedāvājumu nosacījumu izmaiņas, Iepirkuma saistību izpildes atcelšana ekonomiski negatīvi neietekmēs AS “LATVIJAS TILTI” turpmāko darbību.

AS “LATVIJAS TILTI” juriste
         Jevgeņija Ļevdanska