Bavarian Nordic lancerer aktietilbagekøbsprogram til afdækning af incitamentsprogram


KØBENHAVN, Danmark, 26. maj 2016 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddelte i dag, at selskabets bestyrelse har besluttet at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram, hvorunder selskabet vil tilbagekøbe 11.144 stk. egne aktier. Formålet med aktietilbagekøbsprogrammet er at opfylde selskabets forpligtelser i henhold til det aktiebaserede incitamentsprogram for direktionen. I marts 2016 besluttede bestyrelsen at udskyde betalingen i 3 år af halvdelen af den kontante bonus, medlemmerne af direktionen har opnået, idet den udskudte bonus omregnes til betingede aktier med henblik på at øge det langsigtede sammenfald mellem direktionens og aktionærernes interesser. Se selskabsmeddelelse nr. 5 / 2016 for yderligere information.

Aktietilbagekøbsprogrammet iværksættes i henhold til generalforsamlingens bemyndigelse af 20. april 2016, under hvilken selskabet kan erhverve egne aktier for en samlet pålydende værdi af i alt 10% af Bavarian Nordic A/S' til enhver tid værende aktiekapital.

Aktietilbagekøbsprogrammet gennemføres i overensstemmelse med bestemmelserne i Europa-Kommissionens forordning nr. 2273/2003 af 22. december 2003 (Safe Harbour-forordningen), som beskytter børsnoterede selskaber mod overtrædelse af lovgivning om insiderhandel i forbindelse med aktietilbagekøb.

Bavarian Nordic A/S har udpeget Nordea Bank Danmark A/S som Lead Manager for programmet. Nordea Bank Danmark A/S vil tilbagekøbe aktier på vegne af Bavarian Nordic A/S og træffe beslutninger om handel med Bavarian Nordic A/S' aktier uafhængigt af og uden indflydelse fra Bavarian Nordic A/S. 

Programmet vil blive implementeret i henhold til bemyndigelsen inden for følgende rammer:

  • Det maksimale antal aktier som vil blive købt under programmet er 11.144.
  • Den maksimale købesum for tilbagekøbte Bavarian Nordic A/S-aktier i programmets løbetid er DKK 4.000.000. Baseret på gårsdagens lukkekurs for Bavarian Nordics aktie på Nasdaq Copenhagen A/S, forventes den samlede købesum dog at andrage i omegnen af DKK 2,9 mio.
  • Programmet ophører senest den 2. juni 2016.
  • Det maksimale antal aktier, der skal købes pr. handelsdag i markedet, vil svare til 25 % af den gennemsnitlige daglige omsætning af aktier i selskabet, der er handlet på Nasdaq Copenhagen A/S i de foregående 20 handelsdage.
  • Aktierne kan ikke købes til kurser, der er højere end de to følgende kurser:
    • Kursen på den seneste uafhængige handel
    • Kursen på det højeste uafhængige bud på Nasdaq Copenhagen A/S

Bavarian Nordic A/S kan til enhver tid afslutte programmet. Hvis selskabet træffer beslutning om at afslutte programmet, skal selskabet give meddelelse herom.

Selskabet vil, når programmet er ophørt, udstede en meddelelse om de transaktioner, der er foretaget under programmet.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Selskabsmeddelelse nr. 18 / 2016                                    


Attachments

2016-18-da