Evli Pankki Oyj:n hallitus on päättänyt uudesta optio-ohjelmasta


EVLI PANKKI OYJ PÖRSSITIEDOTE 14.6.2016 klo 17.00

Evli Pankki Oyj:n hallitus on päättänyt uudesta optio-ohjelmasta

Evli Pankki Oyj:n hallitus on päättänyt varsinaisen yhtiökokouksen 8.3.2016 antaman valtuutuksen nojalla optio-oikeuksien antamisesta yhtiön ja sen tytäryhtiöiden avainhenkilöille.

Optio-oikeuksia annetaan yhteensä enintään 233 000 kappaletta tunnuksella 2016, ja ne oikeuttavat merkitsemään yhteensä enintään 233 000 Evli Pankki Oyj:n uutta B-sarjan osaketta. Optio-oikeuksia ei lasketa liikkeelle arvo-osuusjärjestelmässä.

Optio-oikeudet annetaan vastikkeetta Evli-konsernin palveluksessa oleville tai palvelukseen rekrytoitaville avainhenkilöille. Optio-oikeudet annetaan osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen yhtiön hallituksen määräämille avainhenkilöille lisäämään heidän sitoutumistaan ja työmotivaatiotaan. Optio-oikeuksien antamiselle on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, koska optio-oikeudet on tarkoitettu osaksi Evli-konsernin avainhenkilöiden kannustin- ja sitouttamisjärjestelmää.

Yhtiön hallitus päättää optio-oikeuksien jakamisesta Evli-konsernin avainhenkilöille. Hallitus päättää myös yhtiölle myöhemmin mahdollisesti palautuneiden optio-oikeuksien uudelleen jakamisesta.

Kukin optio-oikeus oikeuttaa sen haltijan merkitsemään yhden (1) Evli Pankki Oyj:n uuden B-sarjan osakkeen. Osakkeiden merkintäaika alkaa 1.6.2020 ja päättyy 31.8.2020. Merkintähinta vastaa 30 prosenttia yli yhtiön kolmenkymmenen (30) päivän kaupankäyntimäärillä painotettua osakekurssia Nasdaq Helsinki Oy:ssä 15.6.2016 - 14.7.2016 välisenä ajanjaksona.

Optio-oikeudella merkittävän osakkeen merkintähinta voi alentua kohdassa 8 mainituissa erityistapauksissa. Osakkeen merkintähinta on kuitenkin aina vähintään 80 prosenttia alkuperäisenä merkintähintana toimineesta kolmenkymmenen päivän keskikurssista. Osakkeiden merkintähinta merkitään kokonaisuudessaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Optio-ohjelman ehdot ovat tiedotteen liitteenä.

Evli Pankki Oyj

Hallitus

Lisätietoja
Juho Mikola, talousjohtaja, Evli Pankki Oyj, p. (09) 4766 9871, juho.mikola@evli.com

Evli lyhyesti
Evli on sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki, joka auttaa yksityishenkilöitä ja yhteisöjä kasvattamaan varallisuuttaan. Yhtiö tarjoaa varainhoitopalveluita, erilaisia pääomamarkkinoihin liittyviä palveluita, kuten osake- ja muiden sijoitustuotteiden välitystä, markkinatakausta ja sijoitustutkimusta, sekä Corporate Finance -palveluita.

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy, keskeiset tiedotusvälineet, www.evli.com

Liite:
Evli Pankki Oyj:n optio-ohjelma 2016 ehdot


Attachments

Evli Pankki Oyj:n optio-ohjelma 2016 ehdot