BTS förvärvar två italienska bolag och stärker ställningen i södra Europa


Stockholm, Sverige, 2016-07-06 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

STOCKHOLM, SVERIGE - BTS GROUP AB (publ), - BTS, ett världsledande företag inom strategigenomförande, förvärvar verksamheterna inklusive tillgångar och skulder av Cesim Italia Srl och Design Innovation Srl baserade i Milano, Italien.

Cesim Italia, med 34 medarbetare och entreprenörer och en omsättning om cirka 35 MSEK (3,5 MEUR) 2015, erbjuder konsulttjänster inom affärsmannaskap, ledarskap, innovation och förändringsledning. Design Innovation, med sex medarbetare och en omsättning om cirka 5 MSEK (0,5 MEUR) 2015, är inriktade på konsulttjänster inom innovation och innovativ design. Båda företagen har en historia av långa kundrelationer med stora italienska företag.

BTS förvärvar verksamheterna i båda företagen inklusive medarbetare, teknik, intellektuella rättigheter, varumärken samt inventarier på skuldfri basis. Köpeskillingen inkluderar en kontantdel om 17 MSEK (1,7 MEUR) samt en tilläggsköpeskilling som uppskattas till cirka 35 MSEK (3,5 MEUR) inkluderande motsvarande cirka 6 MSEK (0,6 MEUR) i nyemitterade BTS-aktier, förutsatt att de förvärvade verksamheterna uppnår uppsatta mål 2016-2020. Förvärven förväntas bidra positivt till vinsten per aktie 2016.

“Förvärven stärker vår position i södra Europa väsentligt då de tillför fler än 40 stora italienska kunder. Det innebär att vår italienska plattform stärks med ytterligare kompetens och innovativa lösningar. Därutöver medför förvärven fantastiska möjligheter att hjälpa många av de stora italienska företagen globalt”, säger Philios Andreou, chef för BTS Övriga marknader, inklusive södra Europa.

"Vi är glada att bli en del av BTS-familjen. Vi delar samma värderingar och synsätt vilket gör att våra affärskulturer passar väl ihop. BTS globala närvaro, erfarenhet och tjänsteutbud utgör en betydande möjlighet för våra kunder och kollegor", säger Gianfranco Di Maira, en av de båda delägarna och blivande chef för det sammanslagna BTS Italia.

“Vi tror att vårt erbjudande av lösningar kompletterar BTS tjänster inom innovation, strategisk samsyn och genomförande”, säger Marco Rosetti, den andre delägaren som blir chef för Design Innovations verksamhet samt BTS innovationserbjudande i Italien.

Förvärven har slutförts via BTS spanska dotterbolag Business Training Solutions S.L.

BTS förvärvsstrategi syftar till att skapa en bredare bas för organisk tillväxt och samtidigt aktivt konsolidera en mycket fragmenterad marknad. Förvärven syftar också till att leverera nyskapande tjänster baserade på nästa generations digitala teknik till nya och existerande kunder.

 

För mer information, vänligen kontakta:
 

Michael Wallin
IR-chef

BTS Group AB (publ)
Tel:            08-587 070 02
Mobil:        0708-78 80 19
E-post:      michael.wallin@bts.com

 

Om BTS Group AB (publ)

BTS är ett tjänsteföretag med huvudkontor i Stockholm med närmare 500 medarbetare vid 34 kontor på sex kontinenter. Vi fokuserar på individerna när organisationer ska genomföra strategiförändringar och arbetar med ledare på samtliga nivåer för att hjälpa dem att fatta bättre beslut, gå från beslut till handling och leverera resultat. Vi är övertygade om att man lär sig bäst genom att egna erfarenheter. Under 30 års tid har vi skapat engagerande och effektfulla program med en djup och bestående inverkan på deltagarna och deras karriärer. Vi inspirerar till nya sätt att tänka och stärka de kritiska förmågorna som medarbetare och ledare behöver för att skapa bättre affärsresultat. It’s strategy made personal.

Vi stödjer en rad olika kundbehov, däribland:

  • Kompetensutveckling och utvärdering
  • Strategisk samsyn och strategigenomförande
  • Affärsmannaskap, ledarskap och säljutbildningsprogram
  • Affärssimuleringar på arbetet och exekveringsverktyg

BTS är partner till närmare 450 företag och organisationer, inklusive fler än 30 av världens 100 största multinationella företag. Våra största kunder hör till några av världens mest kända företag: AT&T, Chevron, Coca-Cola, Ericsson, Google, GSK, HP, HSBC, Salesforce.com och Unilever.

BTS Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B.
För mer information, besök oss på www.bts.com.

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

 


Attachments

BTS Cesim Press Release SVE.pdf