Slutligt resultat av NIBEs företrädesemission

Den slutliga sammanräkningen av resultatet av företrädesemissionen i NIBE Industrier AB (publ) (”NIBE” eller ”Bolaget”) visar att 7 391 566 aktier av serie A, motsvarande cirka 100,0 procent av de erbjudna aktierna av serie A, och 55 154 960 aktier av serie B, motsvarande cirka 99,2 procent av de erbjudna aktierna av serie B, har tecknats med stöd av teckningsrätter. Återstående 455 544 aktier av serie B har tilldelats utan stöd av teckningsrätter. Företrädesemissionen är således fulltecknad och NIBE tillförs cirka 3 024 MSEK före emissionskostnader.


Markaryd, Sweden, 2016-11-02 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- EJ FÖR DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN, JAPAN, HONG KONG, NYA ZEELAND, SINGAPORE ELLER SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTIONEN AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER DEM SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT.

Tilldelning av aktier av serie B tecknade utan stöd av teckningsrätter har skett i enlighet med de tilldelningsprinciper som beskrivs i prospektet. Meddelande om tilldelning av aktier av serie B kommer att ske genom utskick av avräkningsnota. Meddelande om tilldelning utgår endast till de som erhållit tilldelning.

NIBE kommer genom företrädesemissionen att tillföras cirka 3 024 MSEK före emissionskostnader. Genom företrädesemissionen ökar NIBEs aktiekapital med cirka 9 844 073,44 kronor till cirka 78 752 597,19 kronor och antalet aktier kommer att öka med 7 391 566 aktier av serie A och 55 610 504 aktier av serie B. Antalet aktier i NIBE kommer efter företrädesemissionen att uppgå till 504 016 622 aktier varav 59 132 590 aktier av serie A och 444 884 032 aktier av serie B.

De nya aktierna av serie A och serie B som tecknats med stöd av teckningsrätter registrerades hos Bolagsverket den 28 oktober 2016. Sista dagen för handel med betalda tecknade aktier (”BTA”) var den 27 oktober 2016. De nya aktierna av serie B beräknas bli föremål för handel på Nasdaq Stockholm samt SIX Swiss Exchange omkring den 2 november 2016.

De nya aktierna av serie B som tecknats utan stöd av teckningsrätter beräknas registreras hos Bolagsverket omkring den 11 november 2016 och förväntas bli föremål för handel på Nasdaq Stockholm samt SIX Swiss Exchange omkring den 15 november 2016.

Rådgivare
Danske Bank och Handelsbanken Capital Markets är finansiella rådgivare till NIBE i samband med företrädesemissionen. Advokatfirman Delphi agerar juridisk rådgivare till NIBE i samband med företrädesemissionen.

Om NIBE
NIBE är en global koncern som genom lösningar för inomhusklimat och -komfort samt komponenter och lösningar för mätning, styrning och elektrisk uppvärmning bidrar till en mer hållbar värld. NIBE har mer än 60 års erfarenhet av tillverkning av produkter avsedda för såväl hushåll som kommersiell användning. Från starten i småländska Markaryd har NIBE vuxit och har i dag verksamhet och försäljning på fem kontinenter.

NIBE har utvecklat en kultur av entreprenörskap och en passion för att bedriva företagande. Investeringar i hållbar produktutveckling och företagsförvärv har bidragit till en signifikant expansion för NIBE-koncernen, som under 2015 hade en omsättning på över 13 miljarder SEK. Verksamheten bedrivs inom tre olika affärsområden: NIBE Climate Solutions, NIBE Element och NIBE Stoves – med över 11 000 anställda i Europa, Nordamerika, Asien och Australien.

NIBE är börsnoterat under namnet NIBE Industrier på Nasdaq Stockholm, Large Cap-listan, sedan 1997, med en sekundärnotering på SIX Swiss Exchange sedan 2011.

För ytterligare information vänligen kontakta NIBE:

Gerteric Lindquist, VD och koncernchef , +46 433 73 076                                       

Hans Backman, CFO, +46 433 27 34 69                                  

Christel Fritiofsson, IR-chef, +46 433 73 078

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som NIBE Industrier AB ska offentliggöra enligt marknadsmissbruksförordningen. Informationen lämnades genom Benny Torstenssons försorg för offentliggörande den 2 november 2016 kl. 08.00.  

Viktig information
Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i NIBE. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige och Schweiz. Inbjudan till berörda personer att teckna aktier i NIBE kommer endast att ske genom det prospekt som NIBE offentliggjorde den 6 oktober 2016.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, inom eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje stat i USA samt District of Columbia, (”USA”)), Kanada, Australien, Japan, Hong Kong, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd skulle vara olaglig, föremål för legala restriktioner eller kräva andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inga aktier eller andra värdepapper i NIBE har registrerats, och inga aktier eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 (”U.S. Securities Act”) eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom i enlighet med ett tillämpligt undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i U.S. Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA.

 

 


Attachments

Pressmeddelande offentliggörande av slutligt resultat SWE.pdf