Novo Nordisk indgår samarbejde med University of Oxford om type 2-diabetes og investerer 1 mia. kr. i nyt forskningscenter


Bagsværd, den 30. januar 2017­ ­- University of Oxford og Novo Nordisk meddeler i dag, at de indleder et forskningssamarbejde med fokus på type 2-diabetes. Partnerskabet skal give forskere fra Novo Nordisk og University of Oxford mulighed for at samarbejde om udviklingen af lægemidler til at behandle type 2-diabetes. Som led i samarbejdet investerer Novo Nordisk i et nyt forskningscenter, som skal ligge på University of Oxfords område.  

Novo Nordisk Research Centre Oxford vil beskæftige op imod 100 forskere fra Novo Nordisk, som får til huse i et forskningscenter under Oxford University. Novo Nordisks samlede investering ventes at blive på omkring 1 mia. kr. (115 mio. britiske pund) over en periode på 10 år. Centret skal have fokus på innovation indenfor tidlig forskning, som har potentiale til i væsentlig grad at påvirke den fremtidige behandling af type 2-diabetes og diabetesrelaterede komplikationer.

"Samarbejdet kommer til at omfatte nogle af verdens skarpeste hjerner på diabetesområdet, som skal arbejde sammen om at identificere nye innovationsmål. Det kombinerer Novo Nordisks 90 års erfaring indenfor udvikling af diabetesbehandling med ekspertisen fra verdens førende forskere fra University of Oxford. Det er vores vision, at den unikke kombination af knowhow fra industrien og den akademiske verden vil føre til, at der udvikles en ny generation af behandling, som kan forbedre livet for mennesker med type 2-diabetes," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør i Novo Nordisk med ansvar for forskning og udvikling.

Partnerskabet skal aktivt søge at fremme udveksling af idéer mellem akademiske forskere fra University of Oxford og forskere ansat i Novo Nordisk og vil støtte forskningssamarbejdet økonomisk.

Sir John Bell, Regius Professor i medicin ved University of Oxford, udtaler: "For os er samarbejdet med Novo Nordisk en enestående mulighed for at knytte de kompetencer, der er til stede hos os, sammen med Novo Nordisks banebrydende forskning og resultater indenfor diabetes. Samarbejdet understreger vigtigheden af dels fælles forskning, dels banebrydende forskning på tværs af landegrænser. Medarbejderne på Novo Nordisk Research Centre Oxford og forskerne ved University of Oxford får mulighed for daglig interaktion og vil på den måde kunne dele viden og indsigt, som potentielt kan frembringe nye lægemidler til mennesker med type 2-diabetes og diabetesrelaterede komplikationer."

James D. Johnson, professor, er udnævnt til leder af Novo Nordisk Research Centre Oxford. Han er en verdenskendt forsker indenfor den grundlæggende biologi, der knytter sig til bygspytkirtlens langerhanske øer, insulins virkning, diabetes og relaterede sygdomme. Dr. Johnson er i dag professor ved Department of Cellular and Physiological Sciences og Department of Surgery ved University of British Columbia, Canada.

Novo Nordisk og University of Oxford har samarbejdet siden 2013 gennem International Postdoctoral Fellowship Programme. Programmet blev forlænget i 2015 og vil omfatte op imod 32 fellows.

Besøg novonordisk.com for fotos vedrørende denne pressemeddelelse.

Om Oxford Universitys Medical Sciences Division

Afdelingen er et af de største biomedicinske forskningscentre i Europa, med over 2.500 forskningsmedarbejdere og flere end 2.800 studerende. Universitetet er nummer et i verden indenfor medicin og er hjemsted for Storbritanniens højest rangerede medicinske fakultet. Oxford er i front indenfor medicinsk forskning, hvilket gælder alt lige fra sygdommes genetiske og molekylære grundlag til de seneste fremskridt indenfor neurovidenskabelig forskning. Universitetet har en af Storbritanniens største porteføljer af kliniske studier og stor ekspertise i at omsætte forskningsresultater fra laboratoriet til klinisk praksis. Partnerskaber med de lokale NHS Trust-enheder gavner patienter ved at skabe tætte bånd mellem den medicinske forskning og sundhedsvæsenet. En stor styrke ved Oxfords medicinske fakultet er dets mangeårige netværk af kliniske forskningsenheder i Asien og Afrika, som muliggør globalt førende forskning i verdens mest presserende sundhedsudfordringer som for eksempel malaria, tuberkulose, HIV/AIDS og influenza. Oxford er desuden kendt for sine omfattende undersøgelser af, hvilken indflydelse faktorer som rygning, alkohol og kost har på kræft, hjertesygdomme og andre sygdomme.

Yderligere information

Medier - Novo Nordisk:    
Mette Kruse Danielsen +45 3079 3883 mkd@novonordisk.com
     
Medier - University of Oxford:    
Christopher McIntyre
Press officer, Medical Sciences

 
+44 1865 270 046 christopher.mcintyre@admin.ox.ac.uk
Investorer:    
Peter Hugreffe Ankersen +45 3075 9085 phak@novonordisk.com
Hanna Ögren +45 3079 8519 haoe@novonordisk.com
Anders Mikkelsen +45 3079 4461 armk@novonordisk.com
Melanie Raouzeos +45 3075 3479 mrz@novonordisk.com

Attachments

PR170130_NN_Oxford_DK