Opdaterede resultater fra fase 1 forsøg viser at Bavarian Nordics vaccinekandidat fremkalder et bredt og vedvarende immunrespons mod RS-virus (RSV)


  • Antistofniveauer mod flere proteiner var opretholdt 6 måneder efter vaccination
  • Yderligere T-celle-resultater bekræfter bred aktivitet mod alle 5 proteiner fra RS-virusset, indeholdt i vaccinen

KØBENHAVN, Danmark, 23. februar 2017 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag 6-måneders opfølgningsresultater fra fase 1 forsøget med MVA-BN® RSV, selskabets bredsprektrede vaccine mod respiratorisk syncytial virus (RSV). Det randomiserede, placebokontrollerede forsøg målte sikkerheden, tolerabiliteten og immunogeniciteten af den rekombinante vaccine i 63 raske voksne, inklusive en gruppe ældre. Positive toplinjeresultater fra forsøget blev offentliggjort i maj 2016.

Analysen efter seks måneder (30 uger) viser, at antistofresponset fremkaldt af vaccinen var på niveau med responset, der tidligere er rapporteret, og at MVA-BN RSV således giver et vedvarende immunrespons på minimum 6 måneder, hvilket dækker varigheden af en normal RSV sæson. Specifikt viser analysen, at:

  • mængden af neutraliserende antistoffer mod begge RSV subtyper (A og B) forblev på samme niveauer, som vist 8 uger efter vaccination
  • mængden af IgG og IgA antistoffer i blodet forblev på det samme forhøjede niveau, som vist 6-8 uger efter vaccination. IgA er et særligt antistof, der vandrer fra blodet til slimhinderne (dvs. næse, hals og lunger)

Desuden er der målt T-celleresponser for alle RSV-proteiner, der er inkluderet i vaccinen. Der vistes et 3-4 gange højere T-cellerespons i den ældre gruppe mod RSV matrix-proteinet (M) samt glycoprotein (G) fra RSV subtype B. Således har MVA-BN RSV nu fremkaldt et stærkt (3-5 gange højere) respons mod alle fem RSV proteiner, der er inkluderet i vaccinen: fusion (F), glycoprotein (G) fra både RSV subtype A og B, nukleokapsid (N) og matrix (M).

 "Disse resultater er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af en effektiv vaccine mod RS-virus, idet vores vaccine, der er bygget på den potente MVA-BN platform, er i stand til at fremkalde et vedvarende immunrespons, som kan dække minimum en hel RSV sæson. Vi er meget begejstrede over, at vaccinen har fremkaldt et robust og bredt immunrespons mod fem RSV proteiner, som dermed differentierer den fra andre RSV vaccinekandidater, der kun har været baseret på et enkelt protein," udtaler administrerende direktør Paul Chaplin.

Et igangværende fase 2 forsøg evaluerer sikkerheden og immunogeniciteten af to forskellige doser, med og uden booster på dag 28, af MVA-BN RSV i 400 raske forsøgspersoner i alderen 55 år og opefter. Toplinjeresultater fra det randomiserede, placebokontrollerede forsøg ventes omkring midten af 2017 og vil bibringe væsentlig viden til efterfølgende, større effektforsøg.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af cancer-immunterapier og vacciner mod infektionssygdomme baseret på selskabets virale vaccineplatform. Gennem mangeårige samarbejder, herunder med den amerikanske regering, har Bavarian Nordic udviklet en portefølje af vacciner mod infektionssygdomme, inklusive den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE®, der lagerføres til anvendelse i nødsituationer af den amerikanske stat samt andre regeringer. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. I partnerskab med Janssen udvikler Bavarian Nordic en ebola-vaccine, som er blevet fremskyndet af sundhedsmyndigheder verden over, og en vaccine til beskyttelse mod og behandling af HPV. Bavarian Nordic har desuden i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, herunder PROSTVAC®, der er i fase 3 klinisk udvikling til behandling af fremskreden prostatacancer. Selskabet har indgået aftale med Bristol-Myers Squibb om potentiel kommercialisering af PROSTVAC. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Selskabsmeddelelse nr. 04 / 2017


Attachments

2017-04-da