„Olainfarm” realizācija aprīlī pieaug par 28%

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2017. gada aprīļa rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 11,28 miljonus eiro, kas ir par 28% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Nīderlandē, kur tā ir palielinājusies par 6642%, Kazahstānā - par 159%, Polijā - par 143%, Krievijā - par 58%, un Lietuvā - par 49%. Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Itālijā - par 43%. AS “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi aprīlī bija Krievija, Latvija, Ukraina un Nīderlande.

Olaine, 2017-05-15 16:12 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

2017. gada aprīlis, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada aprīli
Krievija 4 690 58% 42%
Latvija 2 428 12% 22%
Ukraina 1 209 -6% 11%
Nīderlande 735 6642% 7%
Baltkrievija 491 -27% 4%
Kazahstāna 255 159% 2%
Turkmenistāna 183 6% 2%
Itālija 160 -43% 1%
Lietuva 132 49% 1%
Polija 129 143% 1%
Citas 863 -16% 8%
Kopā 11 275 28% 100%

AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija 2017. gada aprīlī veidoja 1,66 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā pērn. Šajā laikā darbojās 66 aptiekas. Savukārt SIA “Silvanols” apgrozījums 2017. gada aprīlī bija 0,48 miljoni eiro, kas ir par 23% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA „Silvanols” 2017. gada aprīlī produkciju realizēja sešās Eiropas valstīs, ar AS “Olainfarm” palīdzību arī Azerbaidžānā, Krievijā, Baltkrievijā un Armēnijā. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA “Tonus Elast” realizācija 2017. gada aprīlī veidoja 0,65 miljonus eiro, produkti tika realizēti 16 valstīs trīs kontinentos.

2017. gada četros mēnešos provizoriskais konsolidētais AS “Olainfarm” realizācijas apjoms ir sasniedzis 38,28 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada četros mēnešos vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms ir palielinājies par 427%, un Vācijā – par 151%. Lielākais kritums produktu realizācijā šajā laikā bija Ukrainā – par 49%. AS “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi 2017. gada četros mēnešos bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Nīderlande.

2017. gada 4 mēneši, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada 4 mēnešiem
Krievija 12 366 33% 32%
Latvija 9 920 13% 26%
Baltkrievija 3 693 0% 10%
Ukraina 3 209 -49% 8%
Nīderlande 2 492 427% 7%
Kazahstāna 704 5% 2%
Itālija 702 32% 2%
Lietuva 530 18% 1%
Vācija 497 151% 1%
Turkmenistāna 462 -29% 1%
Citas 3 709 -8% 10%
Kopā 38 284 9% 100%

2017. gada pirmajos četros mēnešos AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 6,8 miljonus eiro, kas ir par 3% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums 2017. gada četros mēnešos bija 2,1 miljons eiro. Tas ir par 31% vairāk nekā šajā periodā pērn, kad SIA “Silvanols” apgrozījums bija 1,6 miljoni eiro. SIA “Silvanols” produkcija tika realizēta deviņās Eiropas valstīs, ar AS “Olainfarm” palīdzību arī Lietuvā, Krievijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā un Armēnijā. SIA “Tonus Elast” realizācija četros mēnešos bija 2,5 miljoni eiro, produkti tika pārdoti 30 valstīs 4 kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017. gada aprīlī veidoja 9,38 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms ir palielinājies par 6642%, Lietuvā – par 49%,  un Krievijā – par 44%. Produktu realizācija visvairāk ir kritusies Itālijā – par 43%. 2017. gada aprīlī AS “Olainfarm” veica būtiskas piegādes uz Vāciju. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Ukraina, Latvija, Nīderlande un Baltkrievija. 2017. gada aprīlī AS „Olainfarm” produkti tika realizēti 29 valstīs piecos kontinentos.

2017. gada aprīlis, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada aprīli
Krievija 4 288 44% 46%
Ukraina 1 209 -6% 13%
Latvija 1 198 7% 13%
Nīderlande 735 6642% 8%
Baltkrievija 491 -27% 5%
Kazahstāna 217 121% 2%
Turkmenistāna 183 6% 2%
Itālija 161 -43% 2%
Lietuva 107 49% 1%
Vācija 102 NA 1%
Citas 686 -31% 7%
Kopā 9 377 22% 100%

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017. gada četros mēnešos veidoja 30,72 miljonus eiro – tas ir par 1% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada četros mēnešos vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms palielinājies par 415%, un Vācijā – par 106%. Lielākais realizācijas kritums 2017. gada četros mēnešos ir novērojams Ukrainā, kur tā ir samazinājusies par 50%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Nīderlande. Kopumā 2017. gada četros mēnešos AS „Olainfarm” produkti tika realizēti 38 valstīs piecos kontinentos.

2017. gada 4 mēneši, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada 4 mēnešiem
Krievija 11 203  21% 36%
Latvija 4 929 6% 16%
Baltkrievija 3 642 -1% 12%
Ukraina 3 117 -50% 10%
Nīderlande 2 492 415% 8%
Itālija 668 26% 2%
Vācija 492 148% 2%
Kazahstāna 464 -30% 2%
Turkmenistāna 462 -29% 2%
Lietuva 434 13% 1%
Citas 2 820 -23% 9%
Kopā 30 723 1% 100%

Pēc AS “Olainfarm” aplēsēm uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2017. gadā varētu sasniegt 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 127 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2017. gada četros mēnešos ir sasniegti 32% no visa 2017. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 30% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš