„Olainfarm” realizācija maijā pieaug par 19%

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2017. gada maija rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 10,81 miljonu eiro, kas ir par 19% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Nīderlandē, kur tā ir palielinājusies par 4214%, Kazahstānā - par 316%, Tadžikistānā - par 162%, un Baltkrievijā - par 136%. 2017. gada maijā AS “Olainfarm” veica būtiskas piegādes uz Vāciju. AS “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi maijā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

Olaine, 2017-06-15 19:29 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

2017. gada maijs, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada maiju
Krievija 3 389 -11% 31%
Latvija 2 335 35% 22%
Ukraina 1 134 13% 10%
Baltkrievija 879 136% 8%
Nīderlande 839 4214% 8%
Tadžikistāna 364 162% 3%
Uzbekistāna 302 13% 3%
Kazahstāna 284 316% 3%
Vācija 157 NA 1%
Lietuva 169 42% 2%
Citas 961 -38% 9%
Kopā 10 813 19% 100%

AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija 2017. gada maijā veidoja 1,7 miljonus eiro, kas ir par 31% vairāk nekā pērn. Šajā laikā darbojās 65 aptiekas. Savukārt SIA “Silvanols” apgrozījums 2017. gada maijā bija 0,38 miljoni eiro, kas ir par 12% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA „Silvanols” 2017. gada maijā produkciju realizēja astoņās Eiropas valstīs, ar AS “Olainfarm” palīdzību arī Kazahstānā, Lietuvā, Krievijā un Armēnijā. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA “Tonus Elast” realizācija 2017. gada maijā veidoja 0,55 miljonus eiro, produkti tika realizēti 22 valstīs četros kontinentos.

2017. gada piecos mēnešos provizoriskais konsolidētais AS “Olainfarm” realizācijas apjoms ir sasniedzis 49,01 miljonu eiro, kas ir par 11% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada piecos mēnešos vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms ir palielinājies par 561%, un Vācijā – par 230%. Lielākais kritums produktu realizācijā šajā laikā bija Ukrainā, kur tā samazinājās  par 40%, un Turkmenistānā – par 36%. AS “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi 2017. gada piecos mēnešos bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Nīderlande.

2017. gada 5 mēneši, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada 5 mēnešiem
Krievija 15 753 20% 32%
Latvija 12 188 16% 25%
Baltkrievija 4 572 12% 9%
Ukraina 4 344 -40% 9%
Nīderlande 3 331 561% 7%
Kazahstāna 988 34% 2%
Itālija 825 40% 2%
Lietuva 700 23% 1%
Vācija 654 230% 1%
Turkmenistāna 590 -36% 1%
Citas 5 068 -12% 10%
Kopā 49 014 11% 100%

2017. gada pirmajos piecos mēnešos AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 8,5 miljonus eiro, kas ir par 8% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums 2017. gada piecos mēnešos bija 2,45 miljoni eiro. Tas ir par 23% vairāk nekā šajā periodā pērn, kad SIA “Silvanols” apgrozījums bija 2 miljoni eiro. SIA “Silvanols” produkcija tika realizēta deviņās Eiropas valstīs, ar AS “Olainfarm” palīdzību arī Lietuvā, Krievijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā un Armēnijā. SIA “Tonus Elast” realizācija piecos mēnešos bija 3,1 miljons eiro, produkti tika pārdoti 33 valstīs četros kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017. gada maijā veidoja 9,09 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms ir palielinājies par 4214%, Kazahstānā – par 243%,  Tadžikistānā – par 150%,  un Baltkrievijā – par 136%. 2017. gada maijā AS “Olainfarm” veica būtiskas piegādes uz Vāciju. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande. 2017. gada maijā AS „Olainfarm” produkti tika realizēti 28 valstīs trīs kontinentos.

2017. gada maijs, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada maiju
Krievija 3 234 -15% 36%
Latvija 1 171 8% 13%
Ukraina 1 134 13% 12%
Baltkrievija 879 136% 10%
Nīderlande 839 4214% 9%
Tadžikistāna 347 150% 4%
Uzbekistāna 302 13% 3%
Kazahstāna 235 243% 3%
Vācija 154 NA 2%
Lietuva 146 43% 2%
Citas 649 -56% 7%
Kopā 9 090 9% 100%

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2017. gada piecos mēnešos veidoja 39,75 miljonus eiro – tas ir par 3% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada piecos mēnešos ir vērojams Nīderlandē, kur tās apjoms palielinājies par 561%, un Vācijā – par 226%. Lielākais realizācijas kritums 2017. gada piecos mēnešos ir novērojams Ukrainā, kur tā ir samazinājusies par 41%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Nīderlande. Kopumā 2017. gada piecos mēnešos AS „Olainfarm” produkti tika realizēti 40 valstīs piecos kontinentos.

2017. gada 5 mēneši, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Izmaiņas pret
2016. gada 5 mēnešiem
Krievija 14 436 10% 36%
Latvija 6 034 5% 15%
Baltkrievija 4 521 11% 11%
Ukraina 4 252 -41% 11%
Nīderlande 3 331 561% 8%
Itālija 792 35% 2%
Kazahstāna 699 -5% 2%
Vācija 646 226% 2%
Turkmenistāna 590 -36% 1%
Lietuva 580 19% 1%
Citas 3 867 -26% 10%
Kopā 39 748 3% 100%

AS „Olainfarm” akcionāru sapulcē šī gada 1. jūnijā tika apstiprināts uzņēmuma darbības plāns, kas paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2017. gadā sasniegs 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 127 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2017. gada pirmajos piecos mēnešos ir sasniegts 41% no visa 2017. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 39% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš