Fagron voert buy-and-build strategie verder uit met de overname van All Chemistry in Brazilië


Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland)1, 5 oktober 2017

Fagron maakt vandaag de overname van All Chemistry bekend, een gerenommeerde leverancier van farmaceutische grondstoffen voor bereidingsapotheken in Brazilië. In 2016 realiseerde All Chemistry een omzet van circa 17 miljoen Braziliaanse real (€ 4,5 miljoen) en een EBITDA-marge die in lijn is met de activiteiten van Fagron in Brazilië.

All Chemistry (www.allchemistry.com.br) werd in 1997 in São Paulo opgericht door de familie Paschoal en heeft 40 medewerkers in dienst. In 2017 heeft All Chemistry een nieuwe nanotechnologielijn voor dermatologisch gebruik ontwikkeld en geïntroduceerd. Deze lijn is zeer goed ontvangen door de Braziliaanse markt voor farmaceutische bereidingen. De verwachting is dat de integratie van All Chemistry soepel en snel zal verlopen en dat de uitbreiding van de huidige productportefeuille en het uitgebreide klantenbestand van Fagron in Brazilië een aanzienlijk toekomstig groeipotentieel voor All Chemistry zal opleveren.

Hans Stols, CEO van Fagron: "De overname van All Chemistry is een zeer goede aanvulling op de bestaande activiteiten van Fagron in Brazilië en een verdere versterking van ons marktleiderschap. Samen met All Chemistry blijven wij de 5.500 bereidingsapotheken in Brazilië innovatieve producten, concepten en trainingen met toegevoegde waarde leveren om te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van patiënten. Hoewel het macro-economische klimaat in Brazilië in de afgelopen jaren uitdagend was, blijft de Braziliaanse bereidingsmarkt zeer aantrekkelijk op de langere termijn en biedt deze aanzienlijke kansen voor toekomstige groei. Ik verheug me erop onze nieuwe collega's te mogen verwelkomen en met hen samen te werken om onze gecombineerde onderneming verder te laten groeien. Na de overname van Kemig in Kroatië is de overname van All Chemistry onze tweede overname in 2017. Wij blijven onze leidende positie versterken door een actieve buy-and-build strategie in Europa en Noord- en Zuid-Amerika, onze belangrijkste regio's. Wij voeren momenteel gesprekken met mogelijke overnamekandidaten en zullen wanneer de tijd daar is hierover verdere informatie verstrekken."

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, prevaleert de laatste.

1 Dit persbericht wordt verstuurd door Fagron NV en Fagron BV.

Open onderstaande link voor het persbericht:
Fagron voert buy-and-build strategie verder uit met de overname van All Chemistry in Brazilie