Dėl visuomeninio tiekimo verslo dalies pirkimo – pardavimo sandorio sudarymo

AB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ir Bendrovė arba ESO), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius. Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

Bendrovė informuoja, kad 2018 m. rugsėjo 21 d. sudarė verslo dalies pirkimo – pardavimo sandorį, kuriuo nuo 2018 m. spalio 1 d. AB „Energijos skirstymo operatorius“ perduos UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ (toliau – LDT), juridinio asmens kodas 303383884, registruotos buveinės adresas Žvejų g. 14, LT-09310 Vilnius, Lietuva, elektros energijos visuomeninio tiekimo verslo dalį su visu jai priskirtu turtu, teisėmis bei pareigomis (toliau – Verslo dalis).

Bendrovės valdybos sprendimui dėl elektros energijos visuomeninio tiekimo veiklos pirkimo – pardavimo sutarties su LDT sudarymo, 2018 m. rugpjūčio 29 d. pritarė ESO Stebėtojų taryba, remdamasi patronuojančios bendrovės „Lietuvos energija“, UAB, Audito komiteto teigiama nuomone.

Parduodamą Verslo dalį sudaro elektros energijos visuomeninio tiekimo veikla. Bendrovė ir toliau vykdys elektros energijos ir gamtinių dujų skirstymo bei elektros energijos ir gamtinių dujų garantinio tiekimo veiklas, elektros energijos ir gamtinių dujų tinklų eksploatavimą, priežiūrą, valdymą ir plėtrą, jų saugumo ir patikimumo užtikrinimą. Parduodamos Verslo dalies veiklai vykdyti nenaudojamas ESO nuosavybės teise priklausantis materialusis turtas.

Numatoma, jog nuosavybės teisė į parduodamą verslo dalį LDT pereis nuo 2018 m. spalio 1 d., kai tarp Bendrovės ir LDT bus pasirašytas priėmimo – perdavimo aktas.

Kaip jau skelbta anksčiau, parduodamą elektros energijos visuomeninio tiekimo verslo dalį vertino nepriklausomas vertintojas UAB „Ernst & Young Baltic“. Remiantis šiuo vertinimu, buvo nustatyta 30 520 000 Eur (trisdešimties milijonų penkių šimtų dvidešimties tūkstančių eurų) kaina, atitinkanti vertintojo nustatytą Verslo dalies rinkos vertę.

Atsižvelgiant į tai, kad Verslo dalį sudaranti visuomeninio tiekimo veikla yra nepertraukiama ir tai gali daryti įtaką Verslo dalies pasikeitimui laikotarpyje nuo 2018 m. birželio 30 d. skiriamojo balanso sudarymo iki Verslo dalies perleidimo momento 2018 m. spalio 1 d., aukščiau nurodyta Verslo dalies kaina gali būti koreguojama.

Šis sandoris sudarytas, siekiant užtikrinti skaidresnę skirstomųjų tinklų operatoriaus veiklą ir valstybės reguliuojamų veiklų išgryninimą.

Informacija nekonfidenciali.

ESO atstovas ryšiams su visuomene Tomas Kavaliauskas, el. paštas: tomas.kavaliauskas@eso.lt, tel. +370 61751616