Lindab International AB (publ): Lindab utser nya divisionschefer


Lindab har i samband med delårsrapporten för tredje kvartalet 2018 informerat om att en ny koncernstuktur med tre separata affärsområden kommer att införas från den 1 januari 2019. Som en konsekvens av detta bildas två nya divisioner, Lindab Ventilation Systems och Lindab Profile Systems.

Olof Christensson har utsetts till Divisionschef för Lindab Ventilation Systems. Olof har, sedan han började på Lindab i augusti 2017, varit EvP för funktionen "Energy and Climate Solutions" och ingår i Lindabs ledningsgrupp.

Bengt Andersson har utsetts till Divisionschef för Lindab Profile Systems. Bengt har arbetat på Lindab under många år i flera olika positioner och kommer närmast från en position som EvP Business Development och ingår i Lindabs ledningsgrupp.

"Vi är övertygade om att Olof och Bengt kommer att utveckla Lindabs båda divisioner på bästa sätt. De besitter gedigen kompetens, stor erfarenheter samt ett stabilt ledarskap, vilket är precis vad Lindab behöver", säger Lindabs koncernchef Ola Ringdahl i en kommentar.

Slut
_________________
Informationen är sådan som Lindab International AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 25 oktober 2018 klockan 07.40 (CEST).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ola Ringdahl, VD och koncernchef  
E-post: ola.ringdahl@lindab.com
Telefon: +46 (0) 431 85000   


Fredrik Liedholm, EvP Legal, M&A and HR
E-post: fredrik.liedholm@lindab.com
Mobil: +46 (0)72 38 85742

Kort om Lindab:

Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet, energi- och miljötänkande samt levereras med en hög servicegrad vilket sammantaget ger ett ökat kundvärde.

Koncernen omsatte 8 242 MSEK år 2017 och är etablerad i 32 länder med cirka 5 100 anställda. Huvudmarknaden är yrkesbyggnader som svarar för 80 procent av försäljningen medan bostäder står för 20 procent av försäljningen. Under 2017 stod Norden för 46 procent, Västeuropa för 33 procent, CEE/CIS (Central- och Östeuropa samt övriga forna Sovjetstater) för 18 procent och Övriga marknader för 3 procent av den totala försäljningen.

Aktien är noterad på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm, Mid Cap, under kortnamnet LIAB.


Attachments

Pressmeddelande som PDF