Dėl AB „Energijos skirstymo operatorius“ valdybos narių atrankos


papildoma informacijaAB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ir Bendrovė), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius. Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

2018 m. lapkričio 5 d. AB „Energijos skirstymo operatorius” stebėtojų taryba priėmė sprendimą pritarti keturių valdybos narių viešos atrankos inicijavimui į šias kuravimo sritis: finansai ir administravimas, kliento patirtis ir paslaugos, tinklų vystymas, tinklų eksploatavimas.

Šiuo metu veikiančios AB „Energijos skirstymo operatorius” valdybos kadencijos pabaiga – 2019 m. gruodžio 2 d.

Valdybos narių atranka skelbiama, atsižvelgiant į tai, kad bendrovė šiuo metu peržiūri savo ilgalaikę veiklos strategiją, kurios įgyvendinimui reikės tvarių bendrovės vadovybės sprendimų. Iki dabartinės Bendrovės valdybos kadencijos pabaigos liko vieneri metai. Naujos valdybos atranką reikėtų pradėti jau kitų metų viduryje, todėl išankstinis atrankos inicijavimas yra racionalus sprendimas, kuriuo siekiama ilgalaikės Bendrovės strategijos ir vadovybės sprendimų sinergijos.

Šiuo metu Bendrovės valdybos narių pareigas einantys valdybos nariai toliau eis Bendrovės valdybos narių pareigas iki Bendrovės stebėtojų taryba nepriims atitinkamų sprendimų dėl pavienių valdybos narių ar valdybos in corpore atšaukimo arba valdybos kadencijos pabaigos, priklausomai nuo to, kuri iš šių sąlygų įvyks anksčiau.

Bendrovės valdyboje šiuo metu dirba Bendrovės generalinė direktorius ir valdybos pirmininkas Mindaugas Keizeris, Finansų ir administravimo tarnybos direktorius Augustas Dragūnas, Tinklų eksploatavimo tarnybos direktorius Saulius Vaičekauskas ir Tinklų vystymo tarnybos direktorius Ovidijus Martinonis.

Apie tolimesnius veiksmus po valdybos narių atrankos rezultatų Bendrovė informuos teisės aktų nustatyta tvarka.


Informacija nekonfidenciali.

Papildoma informacija: atstovas ryšiams su visuomene Tomas Kavaliauskas, tel. +370 617 51616.