Ambu A/S: Cook Medical og Ambu indgår samarbejde, der skal forhindre endoskop-relaterede infektioner


Cook Medical og Ambu A/S er nået til enighed om vilkårene for et partnerskab, hvor Cook vil distribuere Ambus engangs-duodenoskop i USA, når produktet er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Ambu er i øjeblikket ved at udvikle duodenoskopet, der skal være med til at forhindre infektioner, der skyldes smitte fra patient til patient via et skop*. Siden 2015 har de amerikanske sundhedsmyndigheder øget deres fokus på smitte fra endoskoper, især genbrugelige endoskoper til mave-tarm-procedurer.

Brugen af genbrugelige endoskoper kan udsætte patienter for smittefare, fordi udstyret er vanskeligt at rengøre, inden det skal bruges til en ny patient. Alternativt kan engangs-endoskoper have en væsentlig effekt på udstyrsrelaterede infektioner og forbedre arbejdsgange på hospitaler, fordi engangs-endoskoper ikke skal rengøres eller repareres.

Vores opgave er at forbedre behandlingen af patienter, og vi ledte efter en løsning, der kan reducere den risiko, der er forbundet med brugen af genbrugelige endoskoper,” siger Barry Slowey, Vice President for Cook Medical’s endoskopiforretning. ”Vores samarbejde med Ambu er baseret på et fælles mål om at forbedre sikkerheden for patienter.

Dette er en vigtig milepæl på vores vej mod en engangs-løsning til ERCP-procedurer,” siger Juan Jose Gonzalez, adm. direktør i Ambu. ”Sammen med Cook Medical vil vi sørge for, at patienter kan få undersøgt galdeblære og bugspytkirtel med et engangs-endoskop, så den alvorlige risiko for smitte reduceres.

Der vil ikke blive offentliggjort yderligere detaljer om aftalen på nuværende tidspunkt, men aftalen forventes ikke at have nogen effekt på de forventninger til Ambus vækst, indtjening og frie pengestrømme frem mod september 2020, som er oplyst senest ved halvårsregnskabet den 1. maj 2019.

*Ambu arbejder i øjeblikket på at opnå regulatorisk godkendelse fra FDA af engangs-duodenoskopet. Produktet er ikke på markedet og forventes lanceret inden udgangen af september 2020.

Pressehenvendelser, Cook Medical
Christa Curtis
Global Director, Corporate Marketing and Communications, Cook Medical
Christa.Curtis@CookMedical.com
+1 812 339 2235 lokalnr. 10 5352 (direkte)
+1 812 929 0208 (mobil)

Pressehenvendelser, Ambu A/S
Morten Huse Eikrem-Jeppesen
PressConnect
morten@pressconnect.dk
+45 5385 0770 (mobil)

Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 11 2018_19