Simo Sääskilahti nimitetty Metson Venttiilit-liiketoiminta-alueen talousjohtajaksi


Simo Sääskilahti nimitetty Metson Venttiilit-liiketoiminta-alueen talousjohtajaksi

Metso Oyj, lehdistötiedote, 2.10.2019 klo 12:00 paikallista aikaa

Simo Sääskilahti (DI, KTM) on nimitetty Metson Venttiilit-liiketoiminta-alueen talousjohtajaksi. Tulevan Neles Oyj:n perustamisen aikana (lisätietoa järjestelystä alempana) hänet nimitetään Neleksen talousjohtajaksi (CFO). Järjestelyn toteuduttua Neles jatkaa Metson listausta Helsingin pörssissä.

Sääskilahti aloittaa uudessa tehtävässään 15.10.2019 ja hän raportoi Olli Isotalolle,  Venttiilit-liiketoimintalinjan johtaja ja tulevan Neleksen toimitusjohtaja.

Simo Sääskilahti aloitti Metsossa vuonna 2011 ja hän on toiminut yhtiössä useissa ylimmän johdon tehtävissä.Tällä hetkellä hän vastaa Venttiilit-liiketoiminta-alueen Valves Equipment -yksiköstä.

Ennen Metsoa hän on työskennellyt johtotehtävissä tietoliikenneteollisuudessa ja liikkeenjohdon konsulttina.

Järjestelystä lyhyesti

Metso tiedotti 4.7.2019, että sen hallitus on hyväksynyt suunnitelman yhdistää Metso Minerals -liiketoiminta ja Outotec uudeksi yhtiöksi nimeltään Metso Outotec. Metson Flow Control -liiketoiminta eli nykyisen listatun Metson jatkuvat toiminnot nimetään uudelleen ja ne jatkavat Neles-nimisenä virtauksensäätölaitteita ja ‑palveluja tarjoavana itsenäisenä yhtiönä.Transaktio toteutetaan Metson osittaisjakautumisella siten, että kaikki Metso Minerals -liiketoimintaan liittyvät varat ja vastuut siirtyvät Outotecille. Järjestely on tarkoitus saattaa päätökseen vuoden 2020 toisen neljänneksen aikana, ja se on ehdollinen Metson ja Outotecin ylimääräisten yhtiökokousten hyväksynnille, jotka on kutsuttu koolle pidettäviksi 29.10.2019, lakisääteiselle velkojien kuulemismenettelylle ja kaikkien lakisääteisten ja muiden hyväksyntöjen saamiselle.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa vuonna 2018. Metsolla on yli 14 000 työntekijää yli 50 maassa.

metso.comtwitter.com/metsogroup

Lisätietoja antaa:

Olli Isotalo, johtaja, Venttiilit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 0204 83 150, sähköposti: olli.isotalo@metso.com

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. +358 20 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Liitteet

Simo Saaskilahti

Tags

Attachments

CV_Simo Sääskilahti_FI