Tuleva Neles parantaa venttiilipalveluiden saatavuutta perustamalla uudet palvelukeskukset Portugaliin ja Ranskaan


Tuleva Neles parantaa venttiilipalveluiden saatavuutta perustamalla uudet palvelukeskukset Portugaliin ja Ranskaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.12.2019 klo 13:00 paikallista aikaa

Metson venttiililiiketoiminta, tuleva Neles Oyj, perustaa kaksi uutta palvelukeskusta, toisen Lissaboniin Portugaliin ja toisen Mulhousen alueelle Ranskaan. Palvelukeskukset parantavat venttiilipalveluiden saatavuutta ja tuovat ne lähemmäs asiakkaita. Ne tarjoavat venttiilien korjauspalveluita sekä ennakoivaa kunnossapitoa, kuten digitaalisia prosessidiagnostiikkapalveluita ja huoltoseisakkien suunnittelua. Palvelut auttavat asiakkaita parantamaan tehtaiden luotettavuutta.

”Kehitämme koko ajan toimintaamme, jotta pystymme entistä paremmin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Tarjoamme kattavan palveluvalikoiman aina laadukkaista alkuperäisosista vaativiin seisakkiratkaisuihin. Haluamme olla luotettava kumppani ja auttaa asiakkaitamme pienentämään venttiilien vikaantumisriskiä ja sitä kautta kalliiden suunnittelemattomien huoltoseisakkien todennäköisyyttä”, kertoo Timo Hänninen, Metson venttiililiiketoiminnan huoltopalveluista vastaava johtaja.

Portugalin palvelukeskus avattiin vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Ranskan palvelukeskuksen avaaminen on suunniteltu vuoden 2020 toiselle neljännekselle.

Tulevalla Neles-yhtiöllä on tällä hetkellä 40 palvelupistettä yli 20 maassa. ”Venttiilipalveluiden asiantuntijat ovat mukana yli 150 suuressa huoltoseisakissa ympäri maailmaa joka vuosi. Nykyään meillä on asiakkaidemme kanssa yli 100 venttiilipalvelusopimusta”, Hänninen sanoo.

Tietoa tulevasta Neles Oyj:stä

Tuleva Neles Oyj on tunnettu virtauksensäätöratkaisujen ja -palveluiden toimittaja. Se palvelee öljyn- ja kaasunjalostusteollisuutta, sellu-, paperi- ja biotuoteteollisuutta, kemianteollisuutta sekä muita prosessiteollisuuksia. Nelesillä on 2 900 työntekijää, ja se toimii yli 40 maassa. Nelesin tilintarkastamaton koko vuoden 2018 carve-out-liikevaihto oli 593 miljoonaa euroa (tammi–syyskuussa 2019: 493 miljoonaa euroa) ja carve-out-liikevoitto 83 miljoonaa euroa (tammi–syyskuussa 2019: 75 miljoonaa euroa.)

Suunnitelmien mukaan Neles Oyj luodaan jakamalla Metso osittain niin, että Metson Flow Control -liiketoiminnasta tulee itsenäinen Neles Oyj, jonka osakkeet listataan Nasdaq Helsingissä. Samaan aikaan Metson Minerals-liiketoiminta yhdistyy Outotecin kanssa muodostaen Metso Outotecin.

Osittaisen jakautumisen on tarkoitus tapahtua vuoden 2020 toisella neljänneksellä, mikäli siihen mennessä on saatu kaikki tarvittavat viranomais- ja muut hyväksynnät. Kauppa hyväksyttiin Metson ja Outotecin ylimääräisissä yhtiökokouksissa 29. lokakuuta 2019.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa vuonna 2018. Metsolla on yli 14 000 työntekijää yli 50 maassa

metso.com/fitwitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:

Timo Hänninen, johtaja, huoltopalvelut, venttiililiiketoiminta-alue, Metso, puh. +358 40 585 3042, sähköposti: timo.hanninen@metso.com

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Liite

Metso Valves services