Pressinbjudan till SEB:s Nordic Outlook – Webcast


  
Stockholm 5 november 2020

SEB:s konjunkturrapport Nordic Outlook: Virusbakslag får frågetecknen att växa   

Världsekonomin har varit på rätt väg men äventyras nu av ökad virusspridning. För­dröjd återhämtning skapar nya utmaningar trots historiskt kraftfull stödpolitik. Företagens agerande hämmas av osäkerhet kring både bestående strukturförändringar och politisk oro.

Hur allvarlig är den nya vågen av smitta för den globala återhämtningens styrka och uthållighet? Kan till­växtbesvikelser utlösa börsfall och kreditstress? Vilken roll spelar Brexit och USA-valen för de ekonomiska utsikterna 2021-22? Var går smärtgränsen för statsskulder och sedelpresspolitik?

Sätter januaripartiernas 105-miljardersbudget Sverige på rätt framtidskurs i den nya världen – hur mycket mer krisstöd behövs? Hur ska Riksbanken hantera det låga inflationstrycket?    

Tid: Tisdagen den 10 november 2020 
Publicering av Nordic Outlook och pressmeddelande kl. 07.00
Webcasten (för kunder/media) startar kl. 08.00. Presentationen skickas ut direkt efter att webcasten avslutats. Det kommer även att finnas möjlighet att boka telefonintervjuer. Presentationen modereras av Johan Hagbarth, SEB:s placeringsstrateg.

Anmäl ditt intresse till Niklas Magnusson, presschef, via niklas.x.magnusson@seb.se eller 070-763  8243 så snart som möjligt. Länk till webcasten distribueras efter anmälan.

Inför och under presentationen finns möjlighet att skicka frågor till mailadressen
nordicoutlookwebcast@seb.se.  

Välkommen!

Robert Bergqvist, chefsekonom, telefon 08-506 23016, mobil 070-445 1404
Håkan Frisén, prognoschef, telefon 08-763 80 67, mobil 070-763 80 67

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår interna­tionella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 000 medarbetare. Den 30 september 2020 uppgick koncernens balansomslutning till 3 201 miljarder kronor och förvaltat kapital till 2 054 miljarder kronor. Läs mer om SEB på http://www.sebgroup.com/sv.