A Dante Labs ma bejelentette pénzügyi csoportjának bővítését és Andre Nel pénzügyi igazgatóvá, Dalila Rahmani számviteli igazgatóvá, Laura D’Angelo befektetői kapcsolatokért felelős alelnökké, Omar Elbakshish főigazgatóvá történő kinevezését


CAMBRIDGE, Egyesült Királyság, Sept. 15, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- A Dante Labs, amely vezető szerepet tölt be a genomikában és a precíziós orvoslásban, ma bejelentette Andre Nel, Dalila Rahmani, Laura D’Angelo és Omar Elbakshish a vállalat vezetői csoportjába való kinevezését azzal a céllal, hogy globális vezetőségének új tagjai segítsék a vállalat bővülése által támasztott igények kielégítését.

„Örömmel üdvözöljük Andrét, Dalilát, Laurát és Omart a Dante vezetői csoportjában” – mondta Andrea Riposati, a Dante Labs vezérigazgatója. „Az egészségügyi ellátás emberközpontúbb megközelítésén dolgozunk, amely a közös jövőképünket jelenti és az egészségügyben egyre nagyobb jelentősége van a genomikának, amely segít az ügyfeleink még ki nem szolgált igényeinek kielégítésében, a teljes genomszekvenálástól, a gyógyszerkutatáson és -fejlesztésen át a COVID tesztelésig.”

Ezek a vezetők azért csatlakoznak a Dante pénzügyi csoportjához, hogy segítsék üzleti tevékenységünk kibővítését, és hogy a tesztek és szolgáltatások olyan globális márkáját állíthassuk elő, ami világszerte az emberek jobb kiszolgálását teszi lehetővé.

A csoport vezetője, Andre Nel, a Dante Labs pénzügyi igazgatójaként csatlakozik hozzánk. Andre több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik, és kiváló stratégiai és operatív pénzügyi támogatást fog nyújtani olyan globális, több milliárd dolláros forgalmú szervezeteknek, mint a Pfizer és az Illumina. Ezt megelőzően Andre az  Illumina (NASDAQ: ILMN) pénzügyi alelnökeként dolgozott San Diegóban.

Dalila a Dante Labs-nél számviteli igazgatói posztot fog betölteni. Dalila korábban az Illuminánál Andre munkatársaként az EMEA régió kontrolling osztálya és szolgáltatóközpontja vezetőjeként dolgozott. Dalila a közelmúltban az Illumina kereskedelmi pénzügyi csoportját vezette, amely pénzügyi előrejelzéssel, költségvetés-tervezéssel, üzleti együttműködéssel és menedzsmenttel foglalkozik. Az Illuminához való csatlakozása előtt pályáját az Ernst & Young-nál könyvvizsgálóként kezdte. Dalila nagy tapasztalattal rendelkezik a biotechnológiai iparban, és számviteli és pénzügyi szakon szerzett másoddiplomát. Az iparágban végzett munkája nagyban fogja segíteni a gyógyászat és az egészségügy személyre szabottabb megközelítésével kapcsolatos munkánkat.

Laura D’Angelo a Dante Labs befektetői kapcsolatokért felelős alelnöki posztját fogja betölteni. A közelmúltban Laura az  Invitae (NYSE: NVTA) befektetői kapcsolatokért felelős igazgatójaként elemzőknek, befektetőknek és a pénzügyi médiának, valamint orvosoknak és betegeknek szóló külső kommunikációval foglalkozott. Laura a kommunikáció terén szerzett tapasztalatára támaszkodva egyedi látásmódot biztosít a Dante pénzügyi csoportjának, amikor a szekvenálási adatokat életmentő válaszokká alakítjuk az általunk kiszolgált emberek számára.

Omar Elbakshish a Dante Labs üzleti pénzügyi csoportjának főigazgatói posztját fogja betölteni. A pénzügyi modellezés, az előrejelzés és az üzleti partnerkapcsolatok területén jártas Omar szintén az Illuminától érkezik a Dante-hoz. A biotechnológiai iparágban betöltött pénzügyi munkaköreiben szerzett tapasztalatára támaszkodva Omar segíteni fogja a Dante-t abban, hogy olyan genomikus alkalmazásokat dolgozzunk ki, melyek nagy hatással vannak az emberek életére.

„Nagyon örülök, hogy a Dante Labs elkötelezett és tehetséges pénzügyi csoportját vezethetem, hogy világszerte felgyorsítsuk a genomika fejlődését az egészségügy eredményeinek javítása érdekében” – mondta Andre Nel, a Dante Labs pénzügyi igazgatója. „Korábban Dalilával és Omarral munkatársak voltunk, és most együtt dolgozunk Laurával. Biztos vagyok abban, hogy a megfelelő szakemberekből álló csapatunk képes lesz küldetésünk elérésére és annak igazolására, hogy az alapvető genomika hogyan szolgálja az egészségügyi ellátás holisztikus és humán megközelítését a világ minden táján.”

A Dante Labs bemutatása
A Dante Labs egy globális genomikai adatokkal foglalkozó vállalat, amely a teljes genomszekvenáláson és a mesterséges intelligencián alapuló, transzformatív erejű egészségügyi és hosszú életet biztosító alkalmazások új osztályát alakítja ki és helyezi forgalomba. Eszközeink közé tartozik az egyik legnagyobb kutatási hozzájárulással rendelkező privát genomadatbázis, a genomikai adatok méretgazdaságos kiaknázására tervezett saját szoftverplatform, valamint a genomikus szekvenálás ipari megközelítését lehetővé tevő saját eljárások.

A Dante Labs, amelynek székhelye az Egyesült Királyságban, Cambridge-ben található, és amelynek kutatólaboratóriuma Wolverhamptonban van, a Covid-19 esetében támogatta az Egyesült Királyság kormányának a sürgős igényét egy nagy kapacitású, nagymértékben automatizált vizsgálati megoldás skálázására, a fertőzött és az antitestekkel rendelkező betegeket is beleértve. A Dante Labs a teljes genomszekvenáláshoz kifejlesztett meglévő technológia felhasználásával tudta ezt megvalósítani.

Kapcsolatfelvétel:
Giorgio Lodi
media@dantelabs.com
+39 0862 191 0671
www.dantelabs.com