Vinter, Europas snabbast växande indexbolag för kryptotillgångar, säkrar 31 miljoner kronor i såddkapital


Stockholm, 20 Januari 2022, 9:00: Vinter, Europas snabbast växande indexbolag specialiserat på kryptotillgångar, meddelade idag via pressmeddelande att de rest en såddrunda om 31 miljoner kronor och fortsätter att expandera sitt utbud av finansiella kryptoindex för ETF-bolag och ETP-bolag. Sverige, som 2015 blev först i världen med att lista en börshandlad kryptoprodukt, fortsätter att leda, denna gång med Europas snabbast växande krypto-indexbolag. Vinters runda leds av Octopus Ventures med deltagande från Ricketts-familjen, D4 Ventures, Pfeffer Capital samt högprofilerade affärsänglar i form av Gokul Rajaram (Coinbase), Marc Powers, och David Chreng.

2021 präglades av ett ökat institutionellt intresset för kryptotillgångar, vilket nyheten om Vinters såddrunda är en del av. Efter SEC’s godkännande av USAs första krypto-ETF i oktober 2021, samt introduktionen av reglerade marknadsaktörer på området, har den institutionella marknaden för kryptotillgångar erfarit en tillväxt som saknar motstycke. Numera kan institutioner runtom i världen få exponering till kryptotillgångar via reglerade produkter istället för oreglerade onlineplattformar.

Jacob Lindberg, VD på Vinter, kommenterade “För ett år sedan var industrin fortfarande i sin linda, men nu ser vi den mogna till en följd av ökad tillväxt och institutionell efterfrågan. Vinter fick sitt namn för att bolaget föddes i mitten av kryptovintern, men idag har vi sett en tillströmning av kunder vi inte kunde ana för ett år sedan. Sedan start har vi varit fullständigt fokuserade på kryptotillgångar vilket idag ger oss möjligheten att skapa finansiella index ingen annan kan skapa. Det ger i sin tur våra partners, ETF- och ETP-emittenter en konkurrensfördel. Genom denna runda kan vi växa ännu snabbare.”

Utöver att anställa seniora datanalytiker, vilka ansluter till det existerande teamet av kvantanalytiker som analyserar risker och marknadstrender på Vinter, kommer bolaget använda kapitalinjektionen för att bygga ut sitt team av backendutvecklare och dataingenjörer.

Zihao Xu, principal på Octopus Ventures, lade till “Vi ser en enorm aptit i kryptomarknaden för en professionalisering och integrering till existerande institutionella ekosystem. Vinter skapar innovativa produkter för att göra det enklare och säkrare att verkställa investeringsstrategier som rör kryptotillgångar. Jacob, Marco och Håkan kombinerar en unik samling av färdigheter med en otrolig ambition som kommer sätta dem i framkant när krypto ETF-marknaden institutionaliseras.”


Om Vinter

Vinter är Europas snabbast växande indexbolag specialiserat på kryptotillgångar och spelar en avgörande roll i den framväxande krypto ETF-industrin. Bolaget samlar in kryptodata från hundratals källor och transformerar proprietära strategier till investerbara produkter. Läs mer på www.vinter.co.

Presskontakt
Tom Lawrence tom@mvpr.io
Ben Heath ben@mvpr.io

Bilaga


Vinters grundare