Dante Labs uruchamia Dante Genomics, globalny rynek internetowy B2B dostarczający rozwiązania genomiczne dla specjalistów medycznych, naukowców i branży farmaceutycznej

– Klienci hurtowi na całym świecie zyskali teraz łatwy dostęp do zaawansowanych, kompleksowych usług genomicznych dostosowanych do konkretnych potrzeb –

NOWY JORK, March 15, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Dante Labs, światowy lider w dziedzinie genomiki i medycyny precyzyjnej, ogłosił dzisiaj uruchomienie Dante Genomics, portalu internetowego przeznaczonego specjalnie dla dostawców usług medycznych, klinik, naukowców i instytucji rządowych, który będzie oferował zaawansowane usługi genomiczne do zastosowań badawczych i klinicznych.

Ten wyjątkowy rynek będzie pierwszym tego rodzaju w branży i zapewni intuicyjną i dynamiczną obsługę klientom na całym świecie. Klienci zyskają możliwość wyboru spośród kilku technologii i opcji sekwencjonowania oraz uzyskania dostosowanego i spersonalizowanego rozwiązania.

„W Dante nieustannie pracujemy nad dostarczaniem naszym klientom coraz lepszych rozwiązań w zakresie genomiki” – mówi Andrea Riposati, Dyrektor Generalny Dante Labs. „Dzięki uruchomieniu tego nowego rynku internetowego Dante Genomics sprawi, że realizacja projektów genomicznych będzie tak łatwa dla specjalistów klinicznych i badaczy, jak zakup książki lub narzędzia w serwisie Amazon”.

Jako starszy menedżer produktu w Seattle Andrea Riposati należał do pierwszego zespołu Amazon, który opracował Amazon Business, portal B2B Amazon.com ($AMZN), który zrewolucjonizował zaopatrzenie przemysłu i sektora naukowego w 2014 roku.

Dante Genomics oferuje również przejrzysty model wyceny, umożliwiający partnerom uzyskanie spersonalizowanej oferty, a jednocześnie dokonywanie zakupów online z możliwością wyboru najlepszej opcji dostosowanej do własnych specyficznych potrzeb.

Portal oferuje szeroki zakres usług genomicznych, od sekwencjonowania całego genomu po nieinwazyjną diagnostykę prenatalną. Wszystkie oferowane usługi mogą być wykorzystywane zarówno w badaniach naukowych, jak i w zastosowaniach klinicznych.

Dante Labs zdaje sobie sprawę, że środowisko zakupów internetowych B2B w branży medycznej jest potrzebne milionom organizacji. Platforma Dante Genomics została zaprojektowana w sposób przyjazny dla użytkownika i zoptymalizowany pod kątem łatwej nawigacji na komputerach stacjonarnych i urządzeniach mobilnych. Platforma umożliwia składanie zapytań ofertowych w trybie online i oferuje bezpieczne metody płatności, a także jest zgodna z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (RODO).

Klienci Dante Genomics B2B mają dostęp do usług premium, takich jak:

• Czas realizacji większości testów w 1 tydzień
  • Badania onkologiczne i badania sekwencjonowania linii zarodkowej
  • Projekty niestandardowe
  • Sekwencjonowanie wieloplatformowe

Klienci z sektora klinicznego i badawczego będą mogli korzystać z funkcji B2B, takich jak:

• Zapytania ofertowe
  • Sterowanie widocznością metod płatności (w tym opcji zlecenia płatności PO)
  • Szybka edycja zamówień (w tym przesyłanie plików CSV)
  • Rabat hurtowy
  • Fakturowanie i płatności przelewem
  • Różne waluty
  • Elastyczne zarządzanie użytkownikami po stronie kupującego: kilka warstw ról i uprawnień (w tym administrator firmy, administrator wyższego szczebla, starszy zaopatrzeniowiec, młodszy zaopatrzeniowiec)

Odwiedź sklep Dante Genomics pod adresem shop.dantegenomics.com, aby dowiedzieć się więcej.

O firmie Dante Labs

Dante Labs jest międzynarodową firmą zajmującą się danymi genomowymi, specjalizującą się w opracowywaniu i komercjalizacji nowej klasy rozwiązań promujących zdrowie i długowieczność opartych na sekwencjonowaniu całego genomu i sztucznej inteligencji. Do naszych atutów należy zaliczyć jedną z największych prywatnych baz danych genomowych z zezwoleniem na badania, opatentowane oprogramowanie zaprojektowane z myślą o uwolnieniu potencjału analizy danych genomowych na dużą skalę oraz zastrzeżone procesy umożliwiające zastosowanie przemysłowego podejścia do sekwencjonowania genomowego.

Kontakt:

Laura D’Angelo