Bergman & Beving förvärvar Retco


Pressmeddelande

Bergman & Beving förvärvar Retco

Bergman & Beving har idag förvärvat samtliga aktier i Retco Oy. Retco är en av Finlands ledande aktörer inom mekaniserad och automatiserad svetsteknik till verkstadsindustrin. Retco omsätter cirka 5 MEUR per år med god lönsamhet. Verksamheten är baserad i Pori, Finland och har nio anställda.

Retco besitter en djup kunskap inom svetsområdet och är ledande inom sin nisch i Finland. Bolaget har en spännande position i snabbväxande områden inom svetsteknik där vi har ambitionen att bli den ledande aktören i Norden”, säger Oscar Fredell, divisionschef Tools & Consumables.

”Vi ser fram emot att bli en del av Bergman & Beving som är en strategisk, långsiktig ägare som tillsammans med oss kan vidareutveckla och fortsätta bolagets framgångsrika resa”, säger säljaren Jukka Setälä.

Retco kommer att ingå i divisionen Tools & Consumables och tillträde sker omgående. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Bergman & Bevings resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 1 april 2022

Bergman & Beving AB (publ)

För ytterligare information kontakta:
Magnus Söderlind, VD och koncernchef, telefon 010–454 77 00
Peter Schön, CFO, telefon 070–339 89 99

Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 1 april 2022 kl. 13:00 CET.

Bergman & Beving består av ledande bolag med nischade produkter och varumärken till professionella användare inom industri- och byggsektorerna i norra Europa. Koncernen består av ett 20-tal verksamheter i cirka 20 länder. Bergman & Beving är noterat på Nasdaq Stockholm, har cirka 1 200 anställda och omsätter cirka 4,5 miljarder kronor. Läs mer på hemsidan: www.bergmanbeving.com.

Bilaga



Attachments

20220401_Bergman_Beving_pressrelease_Retco_sve