Kallelse till årsstämma i Clean Motion AB


Aktieägarna i Clean Motion AB kallas härmed till årsstämma.

Dag och tid: torsdag den 30 juni 2022, kl 18:00

Plats: Digitalt

Styrelsen har, med stöd av de tillfälliga lagregler som trätt i kraft den 1 mars 2022, beslutat att bolagsstämman ska genomföras utan fysisk närvaro genom att aktieägare utövar sin rösträtt endast genom poströstning. Någon stämma med möjlighet att närvara personligen eller genom ombud kommer således inte att äga rum.

Clean Motion erbjuder aktieägare att medverka genom elektronisk uppkoppling via Microsoft Teams i kombination med poströstning. Anmälan om att deltaga elektroniskt ska göras till bolaget i samband med anmälan till bolagsstämman i enlighet med nedan angiven instruktion, varvid bolaget skickar ut en länk för deltagande.

För eventuella allmänna frågor om bolaget eller koncernen är aktieägare välkomna att skicka in dessa i förväg till bolaget via e-post till info@cleanmotion.se

Rätt till deltagande och anmälan:

Aktieägare, som önskar att delta i årsstämman, skall dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB (”Euroclear”) förda aktieboken den 21 juni, dels anmäla sitt deltagande till bolaget via e-post till info@cleanmotion.se senast den 25 juni eller till adress: Clean Motion AB, ”Årsstämma” Strandvägen 12, SE-443 32 Lerum,. Vid anmälan skall namn, personnummer/organisationsnummer, adress, telefonnummer (dagtid) samt aktieinnehav anges.

Om aktieägaren avser att låta sig företrädas genom ombud skall skriftlig, daterad fullmakt, utfärdas för ombudet. Fullmaktsformulär finns tillgänglig på www.cleanmotion.se. Fullmakten får inte vara utfärdad tidigare än ett år före dagen för årsstämman, om inte i fullmakten anges en längre giltighetstid, dock längst fem år från utfärdandet. Fullmakten i original bör insändas till bolaget på ovan angivna adress så att bolaget erhåller fullmakten senast den 28 juni. Om fullmakten är utfärdad av en juridisk person, skall en bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling sändas till bolaget. Observera att aktieägare som företräds genom fullmakt också måste anmäla sig enligt ovan.

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att äga rätt att delta i årsstämman, ha registrerat aktierna i eget namn hos Euroclear. Sådan inregistrering skall vara verkställd senast den 21 juni och skall därför begäras hos förvaltaren i god tid före detta datum.

Observera att aktieägare får utöva sin rösträtt endast genom röstning på förhand enligt nedanstående rutin.

Förhandsröstning/Poströstning

Aktieägarna får utöva sin rösträtt vid stämman genom att rösta på̊ förhand, s.k. poströstning enligt 22 § lagen (2022:121) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor.

För förhandsröstning ska ett särskilt formulär användas. Formuläret finns tillgängligt på̊ www.cleanmotion.se senast 14 dagar före stämman. En aktieägare som utövar sin rösträtt genom förhandsröstning behöver inte särskilt anmäla sig till stämman. Förhandsröstningsformuläret gäller för att utöva rösträtten. Vill aktieägaren delta i stämman elektroniskt finns instruktion om anmälan i punkten ovan.

Det ifyllda formuläret måste vara Clean Motion tillhanda senast tisdag den 28 juni. Det ifyllda formuläret ska skickas till den adress som anges under ”Anmälan m.m.” ovan. Ifyllt formulär får även inges elektroniskt och ska då skickas till mejladress. Om aktieägaren är en juridisk person ska registreringsbevis eller annan behörighetshandling biläggas formuläret. Detsamma gäller om aktieägaren förhandsröstar genom ombud.

Aktieägaren får inte förse förhandsrösten med särskilda instruktioner eller villkor. Om så sker är rösten ogiltig. Ytterligare anvisningar och villkor framgår av förhandsröstningsformuläret.

Förslag till dagordning:

1.   Årsstämmans öppnande

2.   Val av ordförande vid årsstämman

3.   Upprättande och godkännande av röstlängd

4.   Val av en eller två justeringspersoner

5.   Prövning av om årsstämman blivit behörigen sammankallad

6.   Godkännande av dagordningen

7.   Anförande av verkställande direktören

8.   Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen

9.   Beslut om

a)   fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt

b)   dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen

c)   ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören

10.   Fastställande av arvoden till styrelsen och revisorerna

11.   Val till styrelsen och i förekommande fall av revisorer

Styrelsens beslutsförslag:

2. VAL AV ORDFÖRANDE VID ÅRSSTÄMMAN

Anna Petre föreslås som ordförande för stämman.

3. UPPRÄTTANDE OCH GODKÄNNANDE AV RÖSTLÄNGD

Eftersom alla röster avges på förhand är det inte möjligt att inhämta bolagsstämmans godkännande av röstlängden vid stämman. Mot den bakgrunden föreslår styrelsen att röstlängden upprättas och godkänns av bolagsstämmans ordförande, baserat på de poströster som kommit in i behörig ordning.

 4. VAL AV EN ELLER TVÅ JUSTERINGSPERSONER

Mathias Jernhed föreslås justera protokollet.

5. PRÖVNING AV OM ÅRSSTÄMMAN BLIVIT BEHÖRIGEN SAMMANKALLAD

Kallelse har skett genom hemsida, pressmeddelande, Post- och Inrikes Tidningar samt genom annons i DI. Styrelsen anser att stämman är behörigt sammankallad.

6. GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN

Styrelsen anser att dagordningen skall godkännas.

9. BESLUT OM

a) fastställande av resultaträkningen och balansräkningen
Styrelsen föreslår att resultat- och balansräkning fastslås

b) dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
Styrelsen föreslår att dispositioner sker enligt balansräkning och att någon vinstudelning inte lämnas.

c) ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören

10. FASTSTÄLLANDE AV ARVODEN TILL STYRELSEN OCH REVISORERNA

Förslag att inget arvode lämnas till styrelsen. Arvode till revisor skall utgå enligt godkänd räkning.

11. VAL TILL STYRELSEN OCH I FÖREKOMMANDE FALL AV REVISORER

Hela styrelsen, Anna Petre, Göran Folkesson, Niklas Ankarcrona, Mathias Jernhed, Hans Folkesson, Lennart Jeansson, föreslås för omval. Likaså föreslås omval av Katarina Eklund, BDO som revisor.

Antalet aktier och röster i bolaget

Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet aktier i bolaget, liksom det totala antalet röster, till 50 705 797. Bolaget innehar inga egna aktier.

Upplysningar på årsstämman

I enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen ska styrelsen och verkställande direktören, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid årsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation och bolagets förhållande till annat koncernföretag.

Tillgängliga handlingar

Redovisningshandlingar med tillhörande revisionsberättelse kommer under minst två veckor före årsstämman hållas tillgängliga hos bolaget. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga på bolagets webbplats, www.cleanmotion.se

Kopior av ovannämnda handlingar sänds även till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson,
VD, Clean Motion AB
Tele: + 46 735 320 273
Email: goran@cleanmotion.se

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08- 503 000 50.

För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.