Marimekko ja IKEA tuovat markkinoille pohjoismaista designia ja hyvinvointia yhdistävän BASTUA-malliston


Marimekko Oyj, Lehdistötiedote 9.2.2023 klo 12.00

Marimekko ja IKEA tuovat markkinoille pohjoismaista designia ja hyvinvointia yhdistävän BASTUA-malliston

Marimekko ja IKEA tuovat markkinoille BASTUA-malliston, joka on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta, hyvinvoinnista ja itsestä huolehtimisesta. Yhteistyö julkaistiin huhtikuussa 2022. Rajoitetun ajan saatavilla olevaan mallistoon kuuluu 26 tuotetta, esimerkiksi tekstiilejä värikkäissä kuoseissa, lasituotteita ja huonekaluja. Kokoelma on saatavilla maailmanlaajuisesti IKEA-tavarataloissa maaliskuusta 2023 lähtien.

BASTUA-yhteistyömallisto yhdistää IKEA-asiantuntijuuden kodin sisustamisessa Marimekon kuvio-osaamiseen juhlistaen hyvinvointia lisäävien tapojen tuomaa iloa ja nautintoa. Mallistossa nähdään rohkeita ja kauniita kuvioita, jotka kuvastavat luontoa ja saunaympäristöä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Marimekko on suunnitellut kuosikokonaisuuden yksinomaan yhteistyömallistoa varten. Yksi keskeisistä kuvioista on saanut inspiraationsa suurista, sisustuksellisista raparperin lehdistä, joita toisinaan kasvaa saunojen läheisyydessä. Kuvio on nähtävissä mallistossa monissa eri tuotteissa, kuten ikonisessa FRAKTA-kassissa.

”Marimekon suomalaiset juuret ja yhteys saunakulttuurin historialliseen alkuperään olivat suunnittelutyön ja BASTUA-kuvioiden luomisen lähtökohtana”, sanoo Rebekka Bay, Marimekon luova johtaja. ”Marimekon tarkoituksena on tuoda iloa ihmisten jokapäiväiseen elämään rohkeiden väriensä ja designinsa avulla, ja olemme innossamme nähdessämme tämän tavoitteen toteutuvan IKEA-yhteistyössä.” 

”Yhteistyö Marimekon kanssa tuntui luonnolliselta valinnalta, sillä jaamme halun auttaa ihmisiä rakentamaan parempaa arkea kotona – IKEA BASTUA -mallistossa se alkaa keskittymällä hyvinvointiin”, sanoo Henrik Most, luova johtaja, IKEA. ”Yhteistyömme tuo päättymättömän kesän tunnelmaa ja pohjoisen luonnon yksinkertaista, esteettistä kauneutta huonekaluihin sekä kodintarvikkeisiin.”

Rajoitetun ajan saatavilla olevat brändiyhteistyöt lisäävät Marimekon kansainvälistä tunnettuutta ja tukevat näin yhtiön kansainvälistä kasvustrategiaa. Lisäksi yhteistyömallistot tyypillisesti tuovat Marimekolle lisenssituottoja. IKEA-yhteistyöhön liittyviä lisenssituottoja on tuloutettu Marimekon Skandinavian liikevaihtoon vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä.

Kuvia: https://mediabank.marimekko.fi/l/NqfnC2GXBmp

Lue lisää: https://www.marimekko.com/fi_fi/ikea-x-marimekko

Lisätietoja:
Lotta Roitto, Marimekon viestintä
Puh. 09 7587 233
lotta.roitto@marimekko.com

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 152 miljoonaa euroa ja tuotteiden brändimyynti 376 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa, ja verkkokauppa palvelee asiakkaita 35 maassa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Aasian-Tyynenmeren alue ja Pohjois-Amerikka. Konsernin palveluksessa on noin 410 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. marimekko.com

IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA Suomi on osa Ingka-konsernia. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA Suunnittelustudio Jyväskylässä ja Helsingissä.