Solceller: FuturaSuns nya Gigafactory öppnar i Italien


FuturaSun återlanserar den europeiska solcellsförsörjningskedjan med ett nytt centrum för utveckling och produktion av solcellsmoduler

PADUA, Italien, March 09, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- FuturaSun, den ledande italienska tillverkaren av högeffektiva solcellspaneler, har förvärvat en tomt på 24 000 kvm i industriområdet Cittadella (Padua) för att etablera en ny italiensk Gigafactory. Anläggningen kommer att nå en produktionskapacitet på 2 GW/år av högeffektiva solcellsmoduler, tillverkade med den mest innovativa tekniken.

Med detta viktiga steg förbinder sig företaget till en total investering på 25 miljoner euro under de kommande åren.

Projektet passar in i företagets strategiska industriplan och det följer på det europeiska uppdraget att återuppbygga den europeiska försörjningskedjan, där FuturaSun tar rollen som en av huvudaktörerna.

Alessandro Barin, VD för FuturaSun, förklarar: "Med detta nya industriella nav tror vi att vi kan förbättra vår hemstad samtidigt som vi blir en referenspunkt i HORIZON IBC4EU-projektet *, ett program inom REpowerEU-planen och den europeiska gröna affären för att återuppliva den italienska och europeiska fotovoltaiska industriella försörjningskedjan till stöd för kontinentala energiövergångsstrategier."

Det nya huvudkontoret kommer att utformas enligt övergripande miljö- och hållbarhetskriterier och kommer att innehålla ett FoU-center för tillämpad vetenskaplig forskning, ett stort testområde för produktkontroll och förbättring, en PV Academy och ett utbildningscenter för att återskapa expertisen hos branschfolk.

FuturaSun grundades i Cittadella 2008 och har framgångsrikt förvandlat solcellskrisen 2012 till en möjlighet. Efter 15 år av oavbruten tillväxt, med en Gigafactory som redan är aktiv i Kina och två andra under uppbyggnad, fortsätter företaget med sitt projekt att flytta leveranskedjan och inleda en annan dröm om att återuppliva det italienska solcellsdistriktet i Veneto.

Om FuturaSun

Det italienska företaget FuturaSun är specialiserat på tillverkning av högpresterande solcellspaneler som har klarat de strängaste testerna för att uppnå prestigefyllda certifieringar utfärdade av laboratorier från hela världen. FuturaSuns tillverkningsanläggningar är baserade i Kina och snart i Italien.

Mediakontakt
Internationell press
Andrea Cortese
+39 338 78 07 018
press@futurasun.it

*Det här projektet har fått finansiering från Horizon Europe-programmet för forskning och innovation (2021-2027) enligt bidragsavtal nr 101084259

Ett foto som åtföljer det här meddelandet finns på http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/2af8e6eb-ef7c-4f61-ba07-6334e1deaa0d


Alessandro Barin CEO of FuturaSun