Kilang Penyulingan Glen Grant Perkenalkan Wiski Malt Scotch Tunggal 21-Year-Old Yang Baharu Meraikan Ledakan Perisa Tropika

Keluaran Luar Biasa Menandakan Fasa Baharu Inovasi untuk Kilang Penyulingan Speyside Bertingkat


ROTHES, Scotland, March 23, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) --  Kilang Penyulingan Glen Grant yang terletak di tengah-tengah Speyside mengumumkan pelancaran penting bagi wiski scotch malt tunggal 21-Year-Old yang baharu. Kini ungkapan tertua dalam koleksi tetap dan tersedia mulai Mac 2023, minuman 21-Year-Old itu menandakan permulaan era baharu penerokaan untuk kilang penyulingan yang berusia 180 tahun.

Didorong oleh visi tunggal selama lebih 180 tahun, kilang penyulingan Glen Grant memanfaatkan usaha berterusan untuk mencipta malt tunggal yang paling tunggal, aromatik dan membangkitkan perasaan. Diinspirasikan oleh legasi 'The Major' James Grant – tenaga penggerak yang berwawasan dan eksentrik yang menetapkan jenama itu pada laluan yang bijak - kami menghimpunkan inspirasi dari seluruh dunia mencipta wiski yang luar biasa dan menarik yang meraikan semangat inovasi. Ciri yang diilhamkan secara global inilah yang membezakan The Glen Grant daripada kebanyakan pesaingnya di Speyside dan telah membimbingnya di sepanjang jalan yang tersendiri, mentakrifkan warisannya yang berkekalan sejak tahun 1840.

Selepas perjalanannya ke lokasi yang jauh, The Major akan mengumpulkan koleksi buah-buahan dan tumbuhan eklektik yang dibawanya semula ke Rothes dan dipamerkan di rumah kaca Victoria reka bentuk peribadinya dan kemudian di taman seluas 27 ekar yang terletak di tengah-tengah kilang penyulingan.

Penciptaan The Glen Grant 21-Year-Old mewakili detik yang pasti dalam evolusi The Glen Grant dan menandakan lembaran baharu dalam kisahnya. Berada di pintu masuk pada ekspresi berprestij portfolio The Glen Grant, 21-Year-Old ini menyertai keluarga wiski malt tunggal 10-, 12-, 15- dan 18-Year-Old dan menetapkan nada untuk rangkaian inovatif keluaran baharu yang ditetapkan untuk diumumkan mulai tahun 2023 dan seterusnya.

Bagi Kilang Penyulingan Dennis Malcolm OBE, ini juga menandakan pencapaian yang membanggakan dalam tempoh perkhidmatannya selama lebih 60 tahun. Dalam memilih kombinasi sempurna oloroso sherry butts, hogshead dan tong bekas Bourbon dari Gudang Nombor 4, gudang dunnage batu tradisional tertua di kilang penyulingan, Dennis telah menggabungkan semangat untuk mencipta rasa yang memikat yang menghidupkan keamatan ciri buah.

Mengulas mengenai keluaran ini, Kilang Penyulingan Dennis Malcolm, berkata, “Wiski 21-Year-Old ini menandakan detik yang sangat penting bagi The Glen Grant dan sesuatu yang akan membuka jalan ke era baharu. Ini adalah perkembangan yang menarik dan yang saya tahu akan membawa kita ke hadapan dengan bangga dan bersemangat. Setiap satu wiski kami menceritakan kisahnya sendiri dan mendedahkan kembara rasanya yang tersendiri yang ditakrifkan oleh ciri yang menawan, dengan lapisan terungkap dan kerumitan yang mengejutkan. Saya bangga dan teruja kerana dapat berkongsi wiski yang menarik ini dengan dunia dan meneruskan komitmen kami terhadap kualiti yang konsisten yang saya percaya benar-benar membezakan kami.”

Dibotolkan pada 46%, berwarna semula jadi dan ditapis tidak sejuk, 21-Year-Old ini digabungkan dalam kelompok kecil untuk mengekalkan integriti perisa halus dan untuk memastikan kualiti mutlak. Semua ini dilakukan di tapak di kilang penyulingan yang berpangkalan di Rothes, mengukuhkan etos tunggal The Glen Grant yang sungguh indah.

Ciri yang terhasil adalah gaya tropika, bermula dengan aroma pic ranum manis, toffee dan kismis yang membawa kepada letupan buah-buahan tropika yang kaya seperti kelapa dan mentega berkrim secukup rasa. Rasa lembut yang mengalu-alukan merujuk kepada kemasan crème brûlée berkaramel yang tahan lama.

Glen Grant 21 Years Old tersedia mulai Mac 2023 merentasi pasaran global utama termasuk Amerika Syarikat, UK dan Asia pada RSP $360.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut
Hubungi kami ditheglengrant@mcsaatchi.com
Ikuti kami di Instagram @theglengrantscotch

Foto yang mengiringi pengumuman ini boleh didapati di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/d51931e3-3337-4646-ac5c-fc1844c8122a

Foto itu juga boleh didapati di Newscom, www.newscom.com dan melalui AP PhotoExpress.