Wood Mackenzie melantik Ketua Pegawai Kewangan baharu

Simon Crowe, dahulunya bersama ERM, membawa pengalaman industri kemampanan dan tenaga


LONDON and HOUSTON dan SINGAPURA, March 29, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Wood Mackenzie, sebuah syarikat portfolio Veritas Capital, telah melantik Simon Crowe kepada pasukan kepimpinan eksekutif globalnya sebagai Ketua Pegawai Kewangan (CFO), berkuat kuasa 27hb Mac.

Simon membawa banyak pengalaman dalam syarikat swasta dan awam di AS, Eropah dan Asia. Beliau menyertai Wood Mackenzie selepas hampir lima tahun sebagai CFO ERM, Perundingan Kelestarian dan Alam Sekitar terbesar di dunia dan beliau memainkan peranan penting dalam pertumbuhan pesat, kepelbagaian dan pelaburan yang berjaya daripada KKR.

Mengulas mengenai pelantikan Simon, Mark Brinin, Ketua Pegawai Eksekutif Wood Mackenzie berkata: “Simon ialah CFO yang berfikiran komersial, yang memiliki pengalaman antarabangsa yang luas, telah bekerja dengan ERM yang disokong ekuiti persendirian dan syarikat yang disenaraikan di bursa saham New York, London dan Eropah. Beliau mempunyai pengurusan kewangan yang kukuh dan kemahiran kepimpinan strategik. Latar belakang Simon yang pelbagai dalam perundingan alam sekitar dan pasaran tenaga global membawa pengetahuan yang mendalam tentang pasaran akhir kami. Pengalamannya yang luas akan memberi manfaat kepada kejayaan masa depan Wood Mackenzie. Kami gembira kerana beliau telah memilih untuk menyertai kami.”

“Beliau sangat berkelayakan untuk membantu pasukan membina dekad kepimpinannya dan inovasi dalam industri tenaga. Penyertaan Wood Mackenzie adalah masa yang mengujakan kerana syarikat itu berada pada kedudukan yang baik untuk mengembangkan dan meningkatkan pandangan kritikal yang diberikan kepada pangkalan pelanggannya yang semakin meningkat merentas keseluruhan rantaian nilai tenaga dan boleh diperbaharui,” tambah Brinin.

Simon Crowe, CFO, mengulas: “Saya sangat teruja untuk menyertai pasukan Wood Mackenzie. Pasaran tenaga global, tenaga boleh diperbaharui dan komoditi sedang dalam peralihan kepada sifar bersih dan Wood Mackenzie mempunyai rakan kongsi strategik baharu dalam Veritas Capital. Dunia akan semakin bergantung pada cerapan kritikal, data dan pengetahuan yang telah dibangunkan oleh pasukan penyelidikan dan perunding Wood Mackenzie sejak 50 tahun yang lalu. Saya tidak sabar untuk bekerja dengan pasukan global kelas pertama dan membantu memacu agenda pertumbuhan."

NOTA EDITOR
Lihat pasukan kepimpinan eksekutif Wood Mackenzie lengkap di sini.
Baca siaran akhbar yang mengumumkan pengambilalihan Wood Mackenzie oleh Veritas Capital pada Februari di sini.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila hubungi pasukan perhubungan media Wood Mackenzie:
Sonia Kerr
+44 330 174 7267
Sonia.kerr@woodmac.com

Anda telah menerima siaran berita ini daripada Wood Mackenzie kerana butiran yang kami simpan tentang anda. Jika maklumat dalam simpanan kami adalah tidak betul, anda boleh berikan pilihan terkini anda dengan menghubungi pasukan perhubungan media kami. Jika anda tidak mahu menerima e-mel jenis ini pada masa hadapan, sila balas dengan 'nyahlanggan' dalam pengepala subjek.

Perihal Wood Mackenzie
Wood Mackenzie ialah sumber risikan komersial yang dipercayai untuk sektor sumber asli dunia. Kami memperkasakan pelanggan untuk membuat keputusan strategik yang lebih baik, menyediakan analisis objektif dan nasihat mengenai aset, syarikat dan pasaran. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati: www.woodmac.com atau ikuti kami di Twitter @WoodMackenzie
WOOD MACKENZIE ialah tanda dagangan Wood Mackenzie Limited dan menjadi subjek pendaftaran tanda dagangan dan/atau aplikasi dalam Komuniti Eropah, Amerika Syarikat dan negara lain di seluruh dunia. 

Perihal Veritas Capital
Veritas ialah pelabur teknologi lama yang memiliki lebih $40 bilion aset di bawah pengurusan dan memberi tumpuan kepada syarikat yang beroperasi di persimpangan teknologi dan kerajaan. Firma itu melabur dalam syarikat yang menyediakan produk, perisian dan perkhidmatan kritikal, terutamanya penyelesaian teknologi dan teknologi, kepada pelanggan kerajaan dan komersial di seluruh dunia. Veritas berusaha untuk mencipta nilai dengan mengubah strategik syarikat yang telah dilaburkan melalui cara organik dan bukan organik. Memanfaatkan teknologi untuk memberi impak positif merentas bidang yang sangat penting, seperti penjagaan kesihatan, pendidikan dan keselamatan negara, adalah teras kepada firma itu. Veritas ialah penjaga aset negara yang berbangga, meningkatkan kualiti penjagaan kesihatan sambil mengurangkan kos, memajukan sistem pendidikan kita dan melindungi negara serta sekutu kita. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati www.veritascapital.com.

Foto yang mengiringi pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/dc6a85fd-6cd6-4b57-b37d-ca7c25a9ea5b


Headshot of Simon Crowe