"Omvandla kundupplevelsen: Hur If Skadeförsäkring använde spelbaserad träning för att bygga starkare kundrelationer"


STOCKHOLM, Sverige, June 08, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Att bygga långsiktiga relationer med kunder bygger på briljant träning, och If fann effekten de letade efter med Attensis spelbaserade simuleringar.

Kundupplevelse betyder allt inom försäkring. Ett företag överlever och blomstrar endast om den inspirerar djupt förtroende hos sina kunder. Att köpa försäkring är trots allt annorlunda än att välja andra konsumentprodukter. Det är ett köp där köparen söker sinnesfrid, långsiktig trygghet för sin familj, och livslångt skydd för sina nära och kära och deras största tillgångar. Att köpa försäkring är potentiellt början på en relation med ett varumärke som kan vara livet ut.

Det betyder att interaktionen mellan företagets representanter och kunden är avgörande – speciellt i det första samtalet eller mötet när intryck bildas. Hela företagets kommersiella hälsa vilar på att få dessa samtal precis rätt. Det är därför If Skadeförsäkring - som betjänar 3,8 miljoner människor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen - bestämde sig för att omvandla sin träning för att vässa kompetensen hos personalen som möter kunderna. De valde Attensi spelbaserad träning och prestationsplattform för det strategiskt viktiga arbetet.

If:s mål är att se till att varje kund får det perfekta paketet med produkter som passar dem och deras familj. Det är inte alltid lätt att hitta rätt kombination av policyer direkt – det kräver noggrann lyssning och taktfulla konversationer för att ta reda på vad som passar bäst för den enskilda kundens unika omständigheter. Den typen av personliga färdigheter är bäst lämpade för spelbaserad träning, eftersom den lärande kan arbeta genom realistiska scenarier om och om igen med avatarer och realistiska 3D-simuleringar, i en trygg, riskfri miljö borta från stressen från faktiska samtal.

Det hjälper medarbetaren att lära sig hur man säkerställer att kunderna får de bästa råden, vilket är avgörande för den långsiktiga relationen med kunden. Personalen vet vilket skydd som bäst matchar kundens krav. De kommer inte att sälja någon produkt de inte behöver.

En av prioriteringarna för träningen var att se till att rådgivare kommer ihåg att de flesta som ringer frågar specifikt om hem- eller bilförsäkring. Ofta försummar de personförsäkringar, vilket kan göra dem utsatta för risken för förlust eller ekonomiska svårigheter om de eller en familjemedlem råkar ut för någon form av skadlig händelse eller olycka. Den spelbaserade inlärningen fokuserar på att ta reda på potentiella luckor i kundens försäkring – och erbjuda alternativ för att tillhandahålla ett tryggt skydd, samtidigt som man undviker potentiellt oetisk och varumärkesskadlig hård försäljning.

If och Attensi skapade tillsammans 10 spelbara moduler som återspeglade verklighetstrogna kundengagemang. Attensis designers och projektteam arbetade tillsammans med If-kollegor för att få en fullständig förståelse för de frågor och utmaningar som kundrådgivare kan stöta på. Det hjälpte till att säkerställa att modulerna fångar verkligheten av en rådgivares dagliga upplevelse.

Scenarierna täcker en rad olika förfrågningar, där rådgivaren kan lära sig att förstå den bästa kombinationen av produkter som passar den som ringer. De lär sig färdigheter för att ta reda på hur kunden kan klara sig om vissa händelser inträffade i deras liv – inklusive sjukdom, arbetslöshet eller oväntade stora hushållsutgifter. Spelen inkluderade exempel på beräkningar som förklarar vad personen kan förlora om de inte hade lämplig täckning.

Modulerna belyser tre av de vanligaste försäkringsfrågorna: En ung vuxen som köper sitt första hem, en mamma med två barn som behöver en reseförsäkring och en pensionär som frågar om båtförsäkring. De inkluderade också frågor om specifika policyer, vilket hjälper anställda att behärska hela sortimentet så att de blir experter på If:s produkter. I en anda av att förbereda sig för det värsta och sikta på det bästa resultatet, innehåller träningen också en "mardrömsmodul", där allt på ett samtal går fel. Det belyser hur känsliga dessa konversationer är och hur det är viktigt att vara noggrant förberedd för alla händelser, så att även de svåraste samtalen kan besvaras effektivt och sympatiskt. Det är en stark drivkraft för att få det rätt.

Attensi är en världsledande leverantör av spelbaserad träning med mätbara resultat – det mest effektiva sättet att stärka kompetensen hos dina medarbetare med betydande förbättringar av dina KPI:er. Engagera din personal med uppslukande 3D-träning, driven av de bästa insikterna från mänsklig psykologi, lärande och spel.

Oavsett om det är på mobil, dator eller VR, ge dina medarbetare möjlighet att bemästra nya färdigheter med träning som de vill genomföra och upprepa. Återskapa deras arbetsmiljöer med uppslukande 3D-grafik, realistiska scenarier och interaktiva dialoger med röstspelade avatarer för att testa deras kunskap. Allt i en trygg, lärande miljö.

Attensi har levererat spelbaserad simuleringsträning i över 150 länder och mer än 50 språk. Våra kunder inkluderar Microsoft, Equinor, Circle K, Bosch Siemens hushållsapparater, NHS, Accenture, Wagamama’s, Hiscox, Scatec Solar och många fler. Attensi har sitt huvudkontor i Oslo, Norge, med kontor i Stockholm, London, Köln, Boston och Palo Alto.

Du kan följa Attensi på LinkedIn för uppdateringar.

MEDIA KONTAKT
Anthony Wong | anthony.wong@attensi.com

Fotot som åtföljer detta tillkännagivande finns på https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/4d511a82-b7a4-4480-94e9-d9bd9a8e0d7d/sv


Bild som illustrerar If Skadeförsäkrings samarbete med Attensi för spelbaserad träning